Мобилните телефони да бъдат забранени по време на вечеря и

...
Мобилните телефони да бъдат забранени по време на вечеря и
Коментари Харесай

Лекари съветват: Родители, забранете телефоните на децата, докато вечеряте!

Мобилните телефони да бъдат неразрешени по време на вечеря и времето преди лягане, предлагат четирима английски водещи медицински експерти, представени от Би Би Си.

Децата би трябвало да си почиват от взирането в екраните на всеки два часа, считат още те и споделят, че е належащо софтуерните компании да вложат повече старания за опазването на детското здраве и сигурност.

Докладът е оповестен директно преди среща на държавния секретар по опазване на здравето в Обединеното кралство Мат Ханкок с шефове в Инстаграм за разискване на наличие в обществената мрежа, което може да подтикне към самонараняване или самоубийство. Поводът за нея даде самоубийството на тийнейджърката Моли Ръсел, чийто татко твърди, че притежаваната от Фейсбук платформа за фотоси " оказа помощ за убийството на щерка ми ".

Проф. Дейм Сали Дейвис, основен доктор във Англия, удостоверява, че явно има деца, които имат достъп до неуместно за тях наличие. Тя е безапелационна, че фирмите са длъжни да пазят децата и че е належащо възрастово ограничаване за несъмнено наличие в обществените медии. Тя обаче признава, че няма доказателства за директна връзка сред онлайн дейностите и умствените проблеми.

Ето какво предлагат лекарите на родителите, с цел да опазят децата си:

- не им позволявайте да употребяват телефони и мобилни устройства по време на вечеря;

- дръжте устройствата надалеч от спалнята във времето за лягане;

- говорете като семейство за сигурността онлайн, за кибертормоза, за това какво би трябвало да направи детето, в случай че някой го притеснява;

- не използвайте телефона, до момента в който пресичате улицата или при друга активност, която изисква вниманието ви;

- уверете се, че децата ви си почиват от екрана на всеки два часа, като ги ангажирате с различен тип активност;

- контролирайте себе си по повод използването на телефони - родителите би трябвало да дават нужното внимание на детето си и да имат качествено време със фамилията си и да не заменят това просто със шерването на фотоси, на които всички наподобяват щастливи.

Професорката предлага и на софтуерните компании да влагат в системи за надеждна инспекция на възрастта на потребителите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР