Мобилните процесори Intel Ice Lake-U, освен мощното графично ядро, ще

...
Мобилните процесори Intel Ice Lake-U, освен мощното графично ядро, ще
Коментари Харесай

Процесорите Intel Ice Lake-U ще имат двойно повече L2 кеш памет

Мобилните процесори Intel Ice Lake-U, с изключение на мощното графично ядро, ще имат и двойно повече кеш памет от второ равнище в съпоставяне със своите прародители. Според появилата се информация в базата данни на помощната стратегия SiSoftware Sandra, потенциалът на L2 кеш паметта в новите CPU е повишен на 512 KB на ядро. Капацитетът на обшия L3 кеш при четириядрените модели е повишен до 8 MB.

Да си напомним, че наскоро процесорният колос усили кеш паметта от второ равнище в своите процесори за сървърите и HEDT платформите. Чиповете Skylake-SP и Skylake-X имат по 1 MB кеш памет от второ равнище на всяко физическо ядро.



Процесорите Ice Lake-U ще се създават посредством усъвършенстван 10 нанометров софтуерен развой. Те ще имат топлинен коефициент 15 W и би трябвало да излязат на пазара през втората половина на идната година. Тези процесори имат графично ядро с архитектура Gen 11 с интегрирани до 64 изпълнителни модула (Execution Units).

Що се отнася до видяния в SiSoftware четириядрен инженерен пример, то той има относително скромна тактова периодичност от 1,69 GHz.

Първите преносими компютри, оборудвани с процесорите Intel Ice Lake-U се чакат за коледните празници на 2019 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР