Мобилните приложения стават все по-сложен софтуер и от време на

...
Мобилните приложения стават все по-сложен софтуер и от време на
Коментари Харесай

Как да изтрием кеш паметта на Android приложенията

Мобилните приложения стават все по-сложен програмен продукт и понякога имат проблеми. Често те могат да се поправят посредством заличаване на така наречен кеш памет. При Android това е допустимо и е налично посредством относително лесна процедура, оповестява How-to Geek.

Кеш паметта е краткотрайна памет. В нея приложенията натрупат разнообразни файлове и данни, които улесняват и форсират работата им. Възможно е обаче и да забавят и объркат действието на приложението, в случай че са дефектни или просто са прекалено много.

Android генерира обособена кеш памет за всяко приложение. Тя се усъвършенства автоматизирано, само че при нужда, може когато и да е да бъде почистена и ръчно от потребителя.

За задачата той би трябвало да отвори главното меню с настройки на телефона и да избере секцията за ръководство на приложенията. След това от листата с конфигурирани приложения, би трябвало да избере името на програмата, която има проблем.

Ще се отвори меню с разнообразни варианти за приложението. Сред тях са достъп до обособените модули и функционалности, настройки за известията и така нататък В най-долната част на екрана ще има и бутон Clear cache или Clear data (Изчистване на кеша или изчистване на данни). Може да има известни разлики в името според от версията на Android и модела на телефона. При натискането на бутона ще се появи малко меню с избор за изчистване на кеша, който би трябвало да се избере и да се удостовери решението.

Това може да поправи работата на проблематичното приложение. Също по този начин ще освободи и известно място в телефона, изключително в случай че е приложение, което употребява и генерира доста данни като обществена мрежа, браузър или игра. След изтриването на кеш паметта, програмата може да работи малко по-бавно първоначално, до момента в който изтегли и генерира новата краткотрайна памет, само че нормално това е развой, който се реализира за къс интервал от време.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР