Мобилните оператори имат право да индексират тарифите си, но това

...
Мобилните оператори имат право да индексират тарифите си, но това
Коментари Харесай

Мобилните оператори са подпомагани от държавата, не е редно да вдигат цените

Мобилните оператори имат право да индексират цените си, само че това не е редно по отношение на клиентите от обществена позиция, счита националният омбудсман Диана Ковачева. Пред  Българска национална телевизия тя разяснява, че това е следващото нарастване за две години – с над 15 %.

Това е едно съществено нарастване, а самите компании получават подкрепяне от страната. Те са подпомагани с обезщетения за тока, таксите им към страната са понижени на половина, сподели публичният бранител.

Ковачева посочи, че мобилните оператори имат право да индексират цените и че това е записано в общите условия по договорите. Въпросът, съгласно нея, от обществена позиция, е дали е редно да се прави.

На въпрос дали има картел при мобилните оператори, Ковачева отговори, че това може да каже Комисията за защита на конкуренцията. По думите ѝ „ безусловно неприемливо и безобразно е безпомощното състояние, в което се намират регулаторните органи, които би трябвало да наблюдават за ситуацията на монополите “.

Преди дни Диана Ковачева сезира Комисията за защита на конкуренцията и настоя за инспекция – има ли съгласувани практики и има ли картел. В обстановка, в която и трите мобилни оператора подвигат с един и същи % и едновременно цените на мобилните услуги, считам, че би следвало да има такова изговаряне, добави обмудсманът.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР