Мобилните оператори А1 и Теленор са обжалвали в съда заповедта

...
Мобилните оператори А1 и Теленор са обжалвали в съда заповедта
Коментари Харесай

Спорът за по-високите такси на мобилните оператори се решава в съда

Мобилните оператори А1 и " Теленор " са обжалвали в съда заповедта на Комисията за отбрана на потребителите, която им не разрешава да вдигнат таксите си в сходство с инфлацията за 2020 и 2021 година, както фирмите възнамеряваха. Докато не излезе правосъдното решение, заповедта би трябвало да се извършва, заяви пред публицисти министърът на стопанската система Корнелия Нинова.

Тя разясни, че възбраната не се отнася за третия оператор - " Виваком ", тъй като той е изискал индексация единствено за 2021 година, на което има право, тъй като е записано в договорите с клиентите му.

" Към момента двата оператора не могат да ви усилят цените с 1 стотинка ", съобщи министърът, само че направи ангажимента, че в случай че в договорите на А1 и " Теленор " с техните клиенти такава индексация се планува, те ще могат да я приложат, само че единствено с едногодишния показател.

Нинова свика през днешния ден съвещание на работна група, която да приготви проектозакон за работата на колекторските компании. По думите на министъра е обсъждано в първичния контракт за заем да бъде вписвана уговорка, с която длъжникът да се съгласява при нередовност вземането му да бъде трансферирано. Сега длъжниците не знаят какво се случва и се изненадват от събирачите на вземания, сподели Нинова. Друга концепция е да се регламентират таксите, които да са разходопокривни, а лихвите да не се дефинират безсистемно.

Нинова предвижда, че законопроектът може да бъде признат до края на февруари, само че чака и опозиция.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР