Мобилните игри са много по-популярни в Китай, отколкото на Запад(снимка:

...
Мобилните игри са много по-популярни в Китай, отколкото на Запад(снимка:
Коментари Харесай

Китай въвежда „среднощен патрул” за децата-геймъри


Мобилните игри са доста по-популярни в Китай, в сравнение с Запад
(снимка: CC0 Public Domain)

Китайският колос Tencent разгласи, че вкарва лицево различаване, с цел да се оправи с наклонността децата да играят компютрите сред 22:00 и 08:00 часа.

Технологията „ среднощен патрул ” ще спре „ хватките ”, заобикалящи възбраната, наложена от държавното управление през 2019 година, за среднощно играене от страна на деца, заяви. Целта е да се лимитират сумите, които младите геймъри биха могли да похарчат за транзакции в игрите.

Забраната изисква от геймърите да се записват със своите публични персонални документи, които пък са свързани с национална база данни. Децата обаче употребяват профилите и персоналните карти на родителите си, с цел да могат да играят в късните часове.
още по тематиката
С новата технология обаче всеки, който играе за избран интервал от време вечер, ще би трябвало да сканира лицето си, с цел да потвърди, че е възрастен.

Tencent стартира да тества системата през 2018 година Сега тя напълно публично ще обхване над 60 от известните игри, предлагани от компанията.

Много от хитовите заглавия на Tencent са написани за телефони – са доста по-популярни в Китай, в сравнение с Запад. Затова лицевото различаване е по-лесно използвано – посредством камерата на телефона.

През 2018 година Световната здравна организация публично. В някои страни към този момент се ползват стратегии за лекуване на вманиачаването по игри – положение, обсъждано като „ рядко заболяване, засягащо единствено дребна част от хардкор геймърите ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР