Мобилни пунктове за ваксинация ще работят днес във София, Велико

...
Мобилни пунктове за ваксинация ще работят днес във София, Велико
Коментари Харесай

Отварят мобилни пунктове за ваксинация в цялата страна

Мобилни пунктове за имунизация ще работят през днешния ден във София, Велико Търново, Плевен и Ямбол.

Това е належащо защото България е измежду последните места по дял на имунизираните в Европа.

У нас са сложени 26 дози на 100 души население. За съпоставяне в прилежаща Сърбия да вземем за пример са сложени 78 дози ваксини на 100 души население, в Гърция 86 дози на 100 души, даже в Северна Македония, до момента в който до неотдавна изобщо не разполагаше с ваксини са сложени повече – 31 дози на 100 души. А в Унгария са сложени по 105 дози на 100 души население.

Във Велико Търново зеленият кулоар е от 10 до 14 часа - на втория етаж в мола на града. На място ще бъдат два мобилни екипа.

В Ямбол имунизация ще можете да си извършите от този час до 12-сет - в " Парк хотел Ямбол ", а в Плевен мобилните екипи ще ви чакат на площад Възраждане, пред Мавзолея. От 8 до 12 и от 16 до 19 часа.

Още два огромни търговски центрове се включват в самодейността за всеобща имунизация против Ковид-19 в столицата. С тях местата в София, на които столичани могат да се ваксинират този уикенд, стават общо 7, осведомят от Столичната община.

Имунизация ще има в The Mall (ниво -2) на бул. " Цариградско шосе " и в " Bulgaria Mall " (ниво 1) на бул. " България ". Работното им време ще е от 13:00 до 18:00 ч.

Освен това от 9:00 до 16:00 ч. имунизация против Ковид-19 ще може да се прави и в Културния дом в кв. " Дружба ", както и в читалище " Асен Златаров " в кв. " Христо Ботев “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР