Мобилни групи продължават да работят по противодействие на престъпността и

...
Мобилни групи продължават да работят по противодействие на престъпността и
Коментари Харесай

Полиция и жандармерия обикалят малките населени места в Шуменско


Мобилни групи не престават да работят по противопоставяне на престъпността и запазване на публичния ред в дребните и отдалечени обитаеми места в Шуменска област. В екипите са включени чиновници на охранителна, престъпна и пътна полицията, а наряди на двусменен режим денем и нощта дават и чиновници на жандармерията.

Целта на мобилните групи, които патрулират в отдалечените и дребни обитаеми места на територията на ОДМВР- Шумен е да предотвратяват, пресичат и да разкриват закононарушения. Друга тяхна задача е контролът по Закона за придвижване по пътищата. Много постоянно жителите на селата подават сигнали на екипите както за извършители на пътя, за нарушавания на публичния ред и сигнали от битов темперамент. При обходите се обръща особено внимание на самотните и възрастни хора. При диалози с тях им се заостря вниманието да не позволяват непознати хора, които се показват за амбулантни търговци в парцелите им, изяснява им се и по какъв начин да работят в случай че ги нападат телефонните измамници.

С този метод на работа, в другите часове на денонощието с гъвкаво систематизиране на полицейски чиновници в дребните обитаеми места, хората се усещат по-спокойни. Отчита се удовлетворение от наличието на екипи в тъмната част на денонощието, когато жителите и собствеността им са застрашени от похищения. При обход на обитаемоте места по избрани направления униформените припомнят да се заключват входните порти, да се укрепват домовете, селскостопанските постройки.

Униформените регистрират нарастване на сигналите подавани от жителите на съответните обитаеми места, които най-често са свързани с пътната сигурност. Подават се сигнали за водачи, които карат след приложимост на алкохол. Те са от изгода, защото когато екипът е близо, може да реагира незабавно на сигнала и да откри нарушителя.

Освен мобилните групи по график дребните обитаеми места се посещават и от мобилни екипи на ОДМВР- Шумен, в които са включени полицейски инспектори от Криминална полиция, оперативни служащи от Икономическа полиция и началници от Охранителна полиция. Тяхната задача е да открият има ли нерешени проблеми, сложени на вниманието на мобилните групи. До момента кметовете и кметските наместници на посетените села Буйновица, Каспичан, Троица, Марково, Дибич, Мараш, Осмар, Средня, Илия Блъсково, Васил Друмев, Мадара, Конево, Правенци, Черенча, Памукчии. Лятно и Новосел  са изразили удовлетворение от взаимоотношението с полицейските чиновници, които дават отговор за съответните обитаеми места.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР