Мобилната връзка от шесто поколение 6G все още е далеч

...
Мобилната връзка от шесто поколение 6G все още е далеч
Коментари Харесай

Китай направи още една голяма стъпка напред: China Mobile изведе в орбита сателит за 6G мобилна връзка

Мобилната връзка от шесто потомство 6G към момента е надалеч от комерсиална реализация. Но само че това напълно не пречи на страните и фирмите да организират редица проби. Samsung, да вземем за пример, организира такива тествания, само че не чака стандартът да стане всеобщ преди 2030 година По сходен метод China Mobile не чака скоро да започва 6G, незабавно след изстрелването на своя специфичен спътник.

Официално име на този 6G спътник няма, само че China Daily оповестява, че това е първият в света тестови спътник в ниска орбита, който обезпечава 6G съгласуваност. Той е създаден от екип от разработчици от страна на мобилния оператор и Академията за нововъведения в региона на микросателитите към Китайската академия на науките

Спътникът поддържа разнородни самостоятелни функционалности. Той е особено създаден за 6G. Съобщава се, че както софтуерът, по този начин и хардуерът са създадени в Китай. Те поддържат преструктурирането на софтуера в орбита, гъвкаво разрастване на функционалностите на главната мрежа и автоматизирано ръководство. Според China Mobile всички тези функционалности дружно обезпечават ефикасна и надеждна работа на орбиталната сателитна мрежа.

China Mobile има намерение да организира още проби в орбита, само че към момента не е показала график за стартирането на стандарта 6G. Засега стартирането на наследника на 5G е планувано едвам след няколко години, само че това не значи, че не могат да се вършат обширни проби, с цел да се приготви бъдещето. Информацията е на изданието Wccftech.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР