Мобилната версия на браузъра Safari на Apple победи Google Chrome

Мобилната версия на браузъра Safari на Apple победи Google Chrome ...

Мобилната версия на Safari ще получи разширения преди Chrome


Мобилната версия на браузъра Safari на Apple победи Google Chrome по отношение на разширенията, които персонализират браузъра и потребителското изживяване. Софтуерните добавки на мобилния браузър на Apple ще бъдат достъпни в предстоящите версии на операционните системи на компанията – iOS 15 и iPadOS 15, които се очаква да станат факт тази есен. Бета версията за разработчици на iOS 15 вече е достъпна, но определено е по-добре да изчакате, преди да я инсталирате, ако сте обикновен потребител.

Разширенията увеличават възможностите на браузъра, като му позволяват да блокира реклами, да предотвратява онлайн проследяване, да съхранява пароли, превежда текст, търси за снимки онлайн, придава тъмен режим на страници, които нямат такъв, и много други.

Технологичният гигант от Купертино обяви разширяването на възможностите на своите мобилни версии на браузъра по-рано тази седмица на WWDC, годишната конференция за разработчици на компанията. Apple тества мобилни разширения за Safari с трима разработчици – Grammarly, Momentum и Darling.

Източник: kaldata.com