Мобилната станция Bolt-ee може да осигури 150 км пробег с

...
Мобилната станция Bolt-ee може да осигури 150 км пробег с
Коментари Харесай

Робот намира изтощените електромобили и ги зарежда

Мобилната станция Bolt-ee може да обезпечи 150 км пробег с 10-минутно зареждане

Мобилната станция Bolt-ee разрешава бързо автоматизирано зареждане на електрически автомобили
(снимка: Nyobolt)

Рано или късно, зареждането на електрическите автомобили ще стане изцяло автоматизирано. Колата си стои на паркинга и едно роботче се грижи нейната батерия да бъде заредена. Нова разработка на английска компания повдига завесата пред паркингите от близкото бъдеще.

Става въпрос за самостоятелен робот за зареждане на електрически транспортни средства, който се движи из паркингите в търсене на изтощени акумулатори, които да зареди. Иновативното устройство е разработка на компанията Nyobolt и се назовава Bolt-ee.

Роботизираната мобилна станция разрешава бързо, надеждно и автоматизирано зареждане на електрически автомобили. Основното преимущество на робота Bolt-ee е неговата подвижност, с което се заобикаля нуждата от приемане на разрешителни за градеж и свързване към електрическата мрежа.
още по темата
Концепцията Bolt-ee включва високоефективни 30 kW захранващи модули с 30 kWh батерийни модули, които употребяват литиево-йонна разработка на Nyobolt – тя удължава живота на батерията до 10 000 цикъла.

В бъдеще Bolt-ee може да обезпечи пробег от 150 километра с 10-минутен цикъл на зареждане, когато е обвързван към транспортно средство, което поддържа бързо зареждане. Освен това устройството може да се зарежда с всяка CCS зарядна станция.

Nyobolt възнамерява да сътвори профилирани докинг станции с динамично систематизиране на заряда, с цел да зарежда по едно и също време няколко устройства Bolt-ee и да понижи натоварването на инфраструктурата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР