Мобилната платформа Android се използва от над милиард потребители по

...
Мобилната платформа Android се използва от над милиард потребители по
Коментари Харесай

Google премахна над 700 000 некачествени приложения, ето кои са те


Мобилната платформа Android се употребява от над милиард консуматори по света и това я прави огромна цел за хакерите. Един от най-хубавите способи те да заразят устройствата на потребителите е посредством мобилни приложения. Особено, в случай че те идват от формалния онлайн магазин Гугъл Play. Гугъл е наясно с това и има много правила и системи за инспекция. Въпреки това хакерите постоянно съумяват да заобиколят ограниченията и да " настанят " зловредните си приложения в онлайн магазина.

Други основатели на приложения пък просто се пробват да подвеждат потребителите, с цел да имат повече съоръжения и надлежно повече доходи от реклама. Сега Гугъл е направила нова система за машинно образование, която открива нарушителите с доста по-голяма точност, оповестява онлайн изданието VentureBeat. Системата сполучливо е разкрила и премахнала над 700 000 приложения-нарушители прз предходната година. Това е със 70% повече по отношение на досегашните достижения на компанията.

Според данни на компанията Statista, през декември 2016 година броят на приложенията в Гугъл Play е бил 2,6 млн., до момента в който пред декември 2017 година те са достигнали 3,5 млн. Гугъл не дава публични данни за броя приложения, които са в онлайн магазина. Все отново, като цяло растежът на зловредни приложения е значителен. Въпреки това Гугъл разяснява, че 99% от зловредните приложения са открити и отстранени преди някой да ги е конфигурирал даже един път. Това е с помощта на системата за машинно образование, която проучва приложенията, техния код, наличие и държание. Тя се оказва много ефикасна и Гугъл даже твърди, че шансът да се конфигурира зловредно приложение през Гугъл Play е 10 пъти по-малък в сравнение с от който и да е различен източник.

Компанията споделя още, че е идентифицирала и блокирала 100 000 зловредни разработчици през 2017 година Те са с лишен достъп до Гугъл Play, като има и усъвършенствани системи за откриване на опити за основаване на други профили за разпространяване на рискови приложения. Очаквано, компанията не дава детайлности за метода на работа на системите си, с цел да не оказва помощ на хакерите да ги заобикалят. Мерките обаче ще продължат да се усъвършенстват за унищожаване на още повече зловредни приложения през тази година.

Блиц
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР