Мобилна станция за мониторинг на атмосферния въздух, която е собственост

...
Мобилна станция за мониторинг на атмосферния въздух, която е собственост
Коментари Харесай

Подвижна станция измерва качеството на въздуха в Пловдив за Европейската седмица на мобилността

 полиция, патрулка, Пд  ms3  ms
Мобилна станция за мониторинг на атмосферния въздух, която е благосъстоятелност на Министерство на околната среда и водите (Министерството на околната среда и водите), бе сложена през днешния ден на улица „ Васил Левски ” в Пловдив в сектора сред булевардите „ България ” и „ Пловдив ”, където придвижването на МПС-та бе спряно за 2 часа сред 11 и 13 часа.

Инициативата се организира в границите на Европейската седмица на подвижността взаимно с Община Пловдив и Регионална лаборатория – Пловдив към Изпълнителната организация по околна среда. Ограничаването на придвижването в претрупан сектор от градската среда се реализира за шеста поредна година със съдействието на „ Пътна полиция ”-Пловдив, с цел да се следят кръстовища с дълъг престой на коли. Мобилната станция ще мери емисионното натоварване на атмосферния въздух със и без моторни транспортни средства в дадения сектор.

„ Целта е да покажем каква смяна в качеството на въздуха има, когато е обикновено придвижването на моторни транспортни средства и когато се ограничи автомобилния трафик в дадена градска зона “, разяснява Елена Найденова, специалист в дирекция „ Екология и ръководство на отпадъците “ в Община Пловдив. Според нея насърчаването на различни форми на напредване и екологичен обществен превоз са едни от главните ограничения, които могат сензитивно да подобрят качеството на въздуха в българските градове.

По време на Европейската седмица на подвижността през 2015 година мобилна станция бе позиционирана на кръстовището на „ Баня Старинна “. Отчетено бе въздействието върху качеството на атмосферния въздух в региона от лимитираното придвижване на коли. На този ден оценената средноденонощна стойност на ФПЧ10 бе 38 mg/m3, което е под нормативно избраните 50 mg/m3 за средноденонощна норма. Мобилната станция на Министерство на околната среда и водите ще остане да мери качеството на атмосферния въздух в сектора сред булевардите „ Дунав “ и „ България “ до 21 септември (четвъртък) в това число.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР