Мобилна клиника обикаля малките села в североизточна Сирия. Проектът е

...
Мобилна клиника обикаля малките села в североизточна Сирия. Проектът е
Коментари Харесай

Мобилна клиника се грижи за здравето на жените в североизточна Сирия

Мобилна клиника обикаля дребните села в североизточна Сирия. Проектът е самодейност на локална женска група и има за цел и да образова дамите в селата и да лекува здравословни проблеми, предава Voice of America (VOA) .

В мобилната клиника работят трима чиновници - лекар, здравна сестра и водач. Клиниката е изключително потребна за дамите, тъй като предлаганите услуги са най-вече за тях.

В страна, чиято здравна инфраструктура значително е разрушена от десетилетия на спорове, мобилната клиника е изключително потребна за жителите на селата в Сирия.

„ Благодарни сме за тази клиника. Лекарите ни посещават, вървят и в други села. Наистина се надяваме, че могат да разширят активността си, тъй като сме надалеч от градовете, нямаме коли и медицински центрове. Хората тук са небогати. Понякога даже не могат да си купят медикаментите, споделя жителка на едно от селата в района.

Според Организация на обединените нации повече от 2,5 милиона разселени хора живеят в североизточна Сирия. Те имат потребност от здравни грижи. Мобилната клиника обикаля селата и за два месеца има прегледани към 1000 дами, оповестява Voice of America (VOA) .

Хората се надяват да има повече мобилни клиники, с цел да се задоволи потребността от здравни грижи в района.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР