Мобилна група от психолози ще оказва подкрепа на ученичка от

...
Мобилна група от психолози ще оказва подкрепа на ученичка от
Коментари Харесай

МОН проверява случая с пребитото от ученици момиче във Варна

Мобилна група от психолози ще оказва поддръжка на ученичка от Варна, станала обект на експанзия. Те ще работят и с останалите възпитаници. Това оповестиха от Министерството на образованието и науката.

Министерството на образованието и науката е стартирало цялостна инспекция по случая. Информацията към този стадий е, че забърканите са от няколко професионални гимназии във Варна. Затова и във всяко от учебните заведения ще работят психолозите от мобилната група. Ще бъде оказана и спомагателна поддръжка на учители от засегнатите учебни заведения за повишение на квалификацията им за реакция при такива случаи и за тяхната предварителна защита.

Регионалното ръководство на образованието във Варна е сезирало Държавната организация за протекция на детето и е подала сигнал на органите на Министерство на вътрешните работи.

Министерството на образованието и науката към този момент сътвори организация във всеки от шестте центрове за психическа поддръжка в страна да могат да се одобряват сигнали и да се разискват съответни случаи от българските учебни заведения за бърза реакция и предварителна защита на случаи на принуждение.

Единайсетокласничка от Варна е била удряна, обиждана и унижавана от група възпитаници на възраст от 15 до 18 години. Насилието е станало в градска среда, а казусът стана прочут откакто през вчерашния ден в обществените мрежи бяха оповестени поредност от видеа с осъщественото действие. Няколко часа по-късно клиповете са изтрити, само че са били забелязани от шефове на учебни заведения, които разпознават свои възпитаници взели участие в експанзията.

До момента е открито, че има такива от Професионалната гимназия по текстил и фешън дизайн, Професионална гимназия по стопанска система „ Д-р Иван Богоров " и Професионална гимназия по сторителство, геодезия и архитектура „ Васил Левски ". Полицията продължава установяването на още лица взели участие в действието.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР