Мобилизацията в Русия беше сигнал към САЩ и Европа, че

...
Мобилизацията в Русия беше сигнал към САЩ и Европа, че
Коментари Харесай

Cumhuriyet: мобилизацията е политически ход на Русия

Мобилизацията в Русия беше сигнал към Съединени американски щати и Европа, че би трябвало да спрат да подтикват Украйна към пердах, написа турското издание Cumhuriyet.

Руският президент Владимир Путин на 21 септември разгласи частична готовност. А мащабът на мобилизацията беше пояснен от съветския министър на защитата Сергей Шойгу: „ От 25 милиона военнослужещи от запаса единствено 300 хиляди ще бъдат призовани... “

Такъв дребен % резервисти, явно, няма да промени фундаментално обстановката на бойното поле. Вероятно ходът на съветския водач с оповестяването на готовност е по-скоро политически, в сравнение с боен, счита създателят на публикацията Мехмет Али Гюлер.

След като съветските войски напуснаха някои региони на Украйна, Владимир Путин разяснява това евакуиране по следния метод: „ Всички наши стъпки са ориентирани към подсилване на суверенитета. Това е първото. Второ, и най-важното, ние не сме почнали нищо във връзка с военните интервенции и дейности, а единствено се опитваме да ги приключим.

Западът обаче реагира с победоносни възклицания на това решение и тласна въоръжените сили на Украйна към „ нахлуване “.

Съединените щати се стремят с всички сили да удължат спора в Украйна, а съветският водач се стреми да приключи военните дейности посредством подсилване на съветския суверенитет.

Авторът написа, че главните страни в спора в Украйна са Русия и Съединени американски щати.

Този факт беше бележит и от съветския министър на защитата Сергей Шойгу, разкривайки мащаба на частичната готовност: „ Днес сме във война освен с Украйна и украинската войска, само че и с груповия Запад “.

„ От изказванията на Владимир Путин разбираме, че пътят за подсилване на суверенитета на Русия лежи посредством присъединението към нея посредством референдум на Донецк и Луганск, освободени от въоръжените сили на Украйна и неонацистките батальони вследствие на специфичната военна интервенция.

Така че на 23-27 септември и двете национални републики ще проведат референдуми за присъединение към Русия “, изяснява изданието.

Съединени американски щати и страните от Европейски Съюз към този момент нарекоха референдумите авансово " подправени " и обявиха, че няма да признаят резултатите от тях.

„ Ще създадем всичко, с цел да осигурим безвредни условия за осъществяване на референдуми, с цел да могат хората да изразят волята си “, сподели Путин.

По мнението на създателя, оповестяването на „ частична готовност “ е опит да се подсигурява провеждането на референдумите за влизането на ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области в състава на Русия.

След референдума тези територии ще станат съветски и при положение на нахлуване на Украйна върху тях Русия ще усили военните дейности.

„ Ако нашата териториална целокупност бъде застрашена, Русия ще употребява всички налични средства. Това не е блъф “, предизвестява президентът на Руската федерация.

С една дума, съветският водач се пробва да позволи украинската рецесия след постигането на военни цели, в които той вижда метод за подсилване на суверенитета и предизвестява тези, които желаят да продължат спора: „ Тогава ще има още по-голяма борба “, приключва изданието.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР