Мобилен кабинет за очни прегледи тръгва из страната през май.

...
Мобилен кабинет за очни прегледи тръгва из страната през май.
Коментари Харесай

Мобилен очен кабинет тръгва из страната

Мобилен кабинет за очни прегледи потегля из страната през май. Целта е да посети 48 обитаеми места, с цел да направи безвъзмездни прегледи на искащите, предава.

Инициативата е на специалисти от Българското сдружение по офталмология, Българският лекарски съюз и фармацевтична компания.

Прегледите ще се реализират в профилиран кабинет на колела. Доц. Александър Оскър изясни, че ще бъдат преглеждани предпочитани групи жители - дребни деца и възрастни хора.

" Всеки искащ може да се запише, в огромна част от градовете към този момент имаме много записани пациенти. Кампанията започва на 10 с посещаване в Самоков, продължава в Дупница и Гоце Делчев. Над 100 очни лекари от цялата страна ще се включат в тази самодейност ", добави доцент Оскар.

Целта е да се прегледат на 5000 деца и възрастни. Проф. Ива Петкова описа, че се надяват посредством акцията да се възбуди ползата на обществото към проблемите със зрението. По думите ѝ по време на пандемията от COVID-19 доста хора са неглижирали очното си здраве.

" Може да се развие едно развито око, което цялостен живот да ограничи професионалната и всякаква друга интензивност на едно дете. При възрастните - глаукома, макулна недъгавост. Възрастните от една година не смеят да се прегледат ", добави офталмологът.

При определяне на проблем, специалистите ще пренасочват пациентите за спомагателни проучвания.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР