МО с Пътна карта за въоръжените сили до 2032 г.Силно

...
МО с Пътна карта за въоръжените сили до 2032 г.Силно
Коментари Харесай

Пловдив събира световни асове на отбраната

МО с Пътна карта за въоръжените сили до 2032 година


Силно интернационално наличие на 13 страни – Австрия, Беларус, Германия, Израел, Литва, Съединени американски щати, Турция, Чехия и други ще бележи тазгодишното издание на профилираната интернационална галерия за отбранителна техника “Хемус ”, която ще се организира сред 30 май и 2 юни. “Чуждите представители са 21 компании, а българското присъединяване също е добре застъпено от 48 от отбранителната промишленост ”, означи контраадмирал о.р. Николай Николов, ръководител на Управителния съвет на фондация “Хемус – 95 ”.

Очаква се президентът Румен Радев и вицепремиерът по публичния ред и сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов да открият високия конгрес.

По традиция ревюто се организира в Международния панаир в град Пловдив, прецизираха от пресцентъра на министерството на защитата. Церемонията по откриването ще стартира в 11.00 ч. пред Палата 3 на Международния панаир – Пловдив. Преди откриването на “Хемус – 2018 ”, от 10.00 ч. в зала “Пресклуб ” на панаирния град заместник-министърът на защитата Анатолий Величков ще даде конференция, в която ще вземат участие и представители на Министерството на стопанската система и на организационния комитет на ревюто.

Международната галерия “Хемус – 2018 ” се организира под патронажа на Министерството на защитата и Министерството на стопанската система на Република България и се провежда от фондация “Хемус – 95 ”. Тази година провеждането на изложбата ще бъде придружено от интернационална научна конференция, която е включена в календара на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, съвещание на Индустриалния конгрес, както и демонстрационни стрелби на полигона “Змейово ”.

Междувременно Министерският съвет внесе в Народното събрание Доклада за положението на защитата и Въоръжените сили през 2017 година Документът беше утвърден от кабинета на 21 май 2018 година Приоритетите на военното ведомство до края на 2018 г, ще са по отношение на осъществяването на дейностите по настоящата все още Програма за развиване на отбранителните качества на Въоръжените сили на Република България 2020, създаването на Пътна карта за нова дълготрайна стратегия за развиване на Въоръжените сили до 2032 година, реализацията на плановете в Националния проект за увеличение на бюджета за защита на 2% от Брутният вътрешен продукт до 2024 година, пускане на трите съществени модернизационни плана за Сухопътните войски, Военновъздушните сили и Военноморските сили, създаване на качества за киберотбрана и развиване на качества за ефикасни обществени стратегически връзки по отношение на провежданата отбранителна политика.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР