МО и МВР ремонтират границата, те чакат още служебно оръжие,

...
МО и МВР ремонтират границата, те чакат още служебно оръжие,
Коментари Харесай

Радостин Василев: За почти 10 години са натрупани огромни дефицити за сигурността на границата

" МО и Министерство на вътрешните работи ремонтират границата, те чакат още служебно оръжие ", сподели депутатът

Министър Иван Демерджиев е бил 3 месеца в това министерство и е последният човек, чиято оставка би трябвало да бъде търсена.

Това съобщи в предаването „ Денят онлайн ” по  депутатът от Политическа партия Радостин Василев, който е член на Вътрешната комисия в 48-ото Народно заседание. В кабинета на Кирил Петков Василев бе състезателен министър от квотата на Има Такъв Народ, само че се отхвърли от партията на Слави Трифонов.

Повод за думите му бе поисканата оставка на служебния вътрешен министърИван Демерджиев откакто български граничар бе убит на българо-турската гранична вадичка. В настояването се включиха и ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

„ В продължение на съвсем 10 година са насъбрани големи дефицити за сигурността на границата. Единият е оградата, другият – има дефицит на над 1200 чиновници, техническите средства не доближават значително. Във времето са насъбрани доста пропуски, доста недовиждане. Българските жители би трябвало да знаят, че през 2015 година стартира същинското създаване на 234 км ограда за 220 млн. лв. ”, изясни Василев.

Относно думите на служебния вътрешен министър, че българските граничари пазят границата с телата си, – какво ще вършиме от тук нататък – ще се укрепва ли това оборудване – пречи, в случай че е отстранено и добре осветено,

„ Натрупаните проблеми не са насъбрани за времето на служебното държавно управление. МО и Министерство на вътрешните работи ремонтират границата, те чакат още служебно оръжие. На комисията по вътрешен ред през днешния ден стана ясно, че България би трябвало да мисли още веднъж за същинска ограда. Отново вършим ограда, до момента в който не разбере политическата класа, че би трябвало да има отговорност за свършено и несвършено ”, сподели Василев.

„ По време на огледите на оградата от някогашния вътрешен министър Бойко Рашков са отделени към 5 млн. за запълване на дупките. Българското общество би трябвало да накара политиците да вършат нещата същински ”, сподели Василев.

Относно договарянията сред другите парламентарни групи за бюджета, Василев е безапелационен, че ще има катастрофални последствия за страната, в случай че влезем в идната година с бюджета за тази.

Той дефинира изявлението на Борисов като несериозно. Главатарят на политическата клептокрация се беше скрил и се появи през днешния ден. Опитът на ГЕРБ е да се върнат и посредством хартиената бюлетина, Промяната няма да поддържа ГЕРБ. Политическа партия демонстрираха само голямо предпочитание, без значение от мястото си на политическата сцена едни 16 политики. Не би трябвало да бъркате тази среща с ГЕРБ, че е допустима някаква коалиция. С ГЕРБ не би трябвало да се вършат тези срещи, те са безсмислени.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР