Мо Фара потвърди намерението си да се състезава в маратона

...
Мо Фара потвърди намерението си да се състезава в маратона
Коментари Харесай

Фара потвърди, че смята да участва в маратона на Олимпиадата в Токио

Мо Фара удостовери желанието си да се състезава в маратона на Олимпийските игри в Токио през 2020 година. 35-годишният сомалиец с британски паспорт се концентрира единствено върху шосейните бягания, откакто приключи кариерата си на писта в края на предходната година. Утре той ще се изправи против някогашния си съотборник Гелън Ръп на маратона на Чикаго.

Един от обичаните спортисти на Англия показа, че ще се състезава, до момента в който тялото му разрешава, като е безапелационен, че има намерение да взе участие в Токио.

View this post on Instagram
A post shared by Sir Mo Farah (@gomofarah) on Oct 3, 2018 at 8:44pm PDT
“Знам от тренировките си, че несъмнено съм в положение да взема орден. Не знам какъв цвят ще бъде, само че желая да продължа до 2020 година ”

Фара приключи осми на маратона в Лондон през 2014 година, а тази година се подреди трети. “Аз съм нов за маратона. Това е единствено третият ми маратон и към момента се изучавам. Както знаете от моята кариера на писта - лиши ми 10 години да се смеся с момчетата и да спечелвам надпревари. Същото е и с маратона”, добави 35-годишният спортист.

Той разяснява и утрешното съревнование в Чикаго: “Това съревнование е вълнуващо. Аз съм в страхотна форма, тъй че ще забележим какво ще се случи. Дъждът не е проблем, само че вятърът може да бъде. Уверен съм в тренировките си. Вярвам, че европейският връх (2:05:48 часа) може да бъде усъвършенстван.” Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР