Мнозинството в Народното събрание отхвърли включване в дневния ред на

...
Мнозинството в Народното събрание отхвърли включване в дневния ред на
Коментари Харесай

НС не включи в дневния ред решение на БСП за сваляне имунитета на Бойко Борисов

Мнозинството в Народното събрание отхвърли включване в дневния ред на плана на решение на Българска социалистическа партия за събаряне на имунитета на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Предложението беше подкрепено единствено от 68 депутати от " Възраждане ", Българска социалистическа партия, " ИТН ", 1 народен представител от ГЕРБ-СДС и 1 от ПП-ДБ, предава БНР.

Мнозинството отхвърли настояването на левицата за основаване на краткотрайна комисия за изясняване на контракта сред " Булгаргаз " и турската енергийна компания " Боташ " и на всички доставки на газ през последната една година.

Със 134 гласа " за " Народното събрание отхвърли настояването на " Продължаваме промяната-Демократична България " за чуване на трима министри - на туризма, на опазването на здравето и на околната среда и водите за положението на акваторията на Черно море след разрушаването на язовир " Нова Каховка ". Предложението за изключването от седмичната стратегия направиха от " Възраждане " с аргумента, че тематиката не би трябвало да се преекспонира в медиите, с цел да не се навреди на българския туризъм.

" Така няма да успокоим никой, в противен случай, ще дадем опция на задгранични медии да развият тежка, уронваща престижа на България агитация. Още повече имаше нарочни чувания в комисия по туризъм – това е безумство. Сами си предизвикваме нещо, което после…не знам всеки, който гласоподава за това нещо, по какъв начин ще се оправдае пред туристическия отрасъл ", съобщи депутатът Цончо Ганев от " Възраждане ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР