Мнозинството в Европейския парламент поиска днес на Турция да бъде

...
Мнозинството в Европейския парламент поиска днес на Турция да бъде
Коментари Харесай

Мнозинството в ЕП настоява за пълно оръжейно ембарго срещу Турция

Мнозинството в Европейския парламент изиска през днешния ден на Турция да бъде наложено цялостно оръжейно ембарго поради дейностите на турските въоръжени сили в Сирия.

Групата на Европейската национална партия (ЕНП) предложи в допълнение Европейски Съюз да наложи целенасочени наказания против Турция, които да не засягат турските жители. Според ЕНП в краен случай Европейски Съюз би трябвало да пристъпи към прекратяването на митническия съюз с Анкара, предава Българска телеграфна агенция.

Социалистите и демократите приканиха за наказания против турски публични представители. Групата " Обнови Европа " настоя Европейски Съюз да бъде подготвен с стопански наказания против турската страна. От тази група означиха, че Турция е основала директна опасност за европейската сигурност поради заплахата от връщане на европейските терористи в Европейски Съюз.

Групата на Зелените изиска Европейски Съюз да принуди турския президент Реджеп Ердоган да подреди евакуиране на своите войски от Сирия. Зелените поддържаха въвеждането на наказания против турски публични представители и предложиха Европейски Съюз да се приготви за отдръпване от комерсиалните съглашения с Турция.

Групата на Европейската обединена левица прикани турските дейности да бъдат ясно наказани, тъй като са довели до осъществяването на военни закононарушения. Посочените пет политически групи в Екологичен потенциал се оповестиха ясно за налагане на цялостно оръжейно ембарго против Турция.

Групата " Идентичност и народна власт " уточни, че държанието на Турция уязвява Европейски Съюз. С Ердоган отпред, Турция не ни е сътрудник, прибавиха от тази политическа мощ, без да показват поддръжка за наказания и ембарго. Групата " Европейски консерватори и реформатори " прикани Анкара към въздържаност, както и да се потърсят благоприятни условия за усмиряване на ситуацията. Екологичен потенциал ще одобри резолюция по въпроса с турската интервенция в Сирия на следващия ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР