Мнозинството в Европейския парламент подкрепи днес въвеждането в ЕС на

...
Мнозинството в Европейския парламент подкрепи днес въвеждането в ЕС на
Коментари Харесай

Мнозинството в Европарламента е „за“ въвеждането на Истанбулската конвенция в ЕС

Мнозинството в Европейския парламент поддържа през днешния ден въвеждането в Европейски Съюз на Истанбулската спогодба. Предвижда се евродепутатите да гласоподават на следващия ден решение, с което да дадат опция на Съвета на Европейски Съюз да предприеме съответните стъпки с квалифицирано болшинство.

„ Европейски Съюз е съюз на равенството, където всеки би трябвало да живее без принуждение “, означи пред евродепутатите еврокомисарят по въпросите на равенството Хелена Дали. Тя добави, че Европейската комисия приветства въвеждането на Истанбулската спогодба. Това ще усъвършенства европейското законодателство и ще насочи мощно обръщение за правата на дамите, добави еврокомисарят. Според Дали отбраната на дамите през днешния ден не е идентична на всички места в Европейски Съюз, а конвенцията вкарва общи правила. Еврокомисарят по въпросите на равенството напомни, че Европейска комисия предложи предходната година законодателство, което преследва същите цели, залегнали в конвенцията.

Групата на Европейската национална партия съобщи, че половото тъждество е в основата на европейските полезности, както и че ратификацията на конвенцията ще избави живота на доста дами в Европа. Според социалистите и демократите с идното въвеждане на конвенцията Европейски Съюз ще стане по-добро място, само че са нужни доста по-решителни стъпки в битката с омразата към дамите.

Групата „ Обнови Европа “ поддържа въвеждането на конвенцията. Зелените също показаха поддръжка и дефинираха насилието, учредено на пола, като фрапантна форма на дискриминация. Според тях Истанбулската спогодба е „ конституция на правата на дамите “.

Европейските консерватори и реформатори обявиха, че с въвеждането на конвенцията от Европейски Съюз се извиват ръцете на страните, които не са утвърдили документа поради противоречие с техните конституции. Суверенните страни би трябвало да ратифицират интернационалните документи, а не Европейски Съюз, прибавиха от тази парламентарна мощ.

Групата „ Идентичност и народна власт “ поддържа визията, че с идните дейности се визира суверенитетът на страните от Европейски Съюз. Според тази група насилниците над дами нормално „ са импортирани “ в Европейски Съюз, по тази причина страните би трябвало да запазят правото си да поддържат границите затворени.

Според Левите въвеждането на конвенцията е историческа стъпка. Те показаха, че даже страните, които не са утвърдили конвенцията, ще бъдат държани виновни, в случай че не следват нейните рамки. Левите разясниха, че поради отхвърли на някои страни да ратифицират конвенцията, приложението ѝ в Европейски Съюз няма да бъде изцяло, оповестява Българска телеграфна агенция.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР