Мнозинството от политическите партии, представени в 48-ото Народно събрание, е

...
Мнозинството от политическите партии, представени в 48-ото Народно събрание, е
Коментари Харесай

Без посленник Митрофанова на първото заседание на парламента

Мнозинството от политическите партии, показани в 48-ото Народно заседание, е подкрепило несъгласие на „ Демократична България ” съветският дипломат Елеонора Митрофанова и ръководителят на задачата на Беларус у нас да не бъдат канени на първото съвещание на новия парламент. Това разяснява Надежда Йорданова от Демократична България.

„ Получихме поддръжка от „ Продължаваме Промяната ”, ГЕРБ и Движение за права и свободи. „ Възраждане ” и Българска социалистическа партия възразиха против това решение. От „ Български напредък ” по-скоро демонстрираха мнение да се придържаме към общата европейска позиция ”, посочи някогашният правосъден министър, откакто излезе от срещата на партиите.



„ Удовлетворени сме, че надви евроатлантическото болшинство при вземането на решението – че не следва да се канят посланиците на Русия и Беларус. Считаме, че това ще е вярното решение, което ще вземе администрацията ”, коментира  Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС .

„ Поканата на съветския дипломат Елеонора Митрофанова би политизирала ненужно обстановката, по тази причина подкрепихме тази наша позиция.

Този път болшинството застана зад нея. Има и позиция на страните членки на Европейски Съюз и съобразявайки се с нея, администрацията ще насочи предложения към посланиците от корпуса ”, каза  Андрей Гюров от „ Продължаваме Промяната ” .

„ Решението и позицията на  Движение за права и свободи  са ясни, както постоянно, а точно – посланикът на Руската федерация да не бъде канен ”, обясниха от Движението.

„ Има дипломатически правила, които би трябвало да се съблюдават. Да оставим институциите да ги съблюдават. Обществото има надалеч по-големи проблеми, които би трябвало да решаваме като национални избраници. Мисля, че е малко рано да влизаме в какъвто и да е било политически пиар ”, е позицията на  „ Български напредък ” .
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР