Мнозинството от гражданите на Европейски съюз вярват, че Украйна ще

...
Мнозинството от гражданите на Европейски съюз вярват, че Украйна ще
Коментари Харесай

По-голямата част от гражданите на ЕС смятат, че Украйна ще победи в конфликта с Русия

Мнозинството от жителите на Европейски съюз имат вяра, че Украйна ще излезе като победител от спора с Русия, сочи представителна извадка, извършена от немската фондация " Бертелсман " (Bertelsmann), заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9389
Социологическото изследване е направено през декември и в него са взели участие близо 13 300 жители на Европейски Съюз.

Участниците са били запитани дали са съгласни с изказванието, че Украйна ще завоюва войната, като 61 % от тях са дали позитивен отговор. Според изследването германците са доста по-скептични от междинното равнище, като единствено 55 % от тях са се съгласили с изказванието.

Запитани дали нахлуване на Русия против Украйна е нахлуване против цяла Европа, 69 % от интервюираните са дали позитивен отговор, като най-голям беше % в Полша - 79 % и в Испания - 78 %.

Респондентите са доста по-скептично настроени във връзка с успеваемостта на финансовите и икономическите наказания против Русия, като единствено 40 % от тях имат вяра в тяхната успеваемост, а при германците - 35 %.

Около 66 % от запитаните приписват " главната отговорност " за спора на Русия, а 11 % упрекват Съединените щати. Само 5 % от интервюираните упрекват Украйна или НАТО, като останалите дадоха отговор с " не знам ".

Данните в Полша се разминават доста по този въпрос, като 88 % считат Русия за основния провинен. Този индикатор мощно контрастира с този в Италия, където 54 % упрекват Русия, а 23 % - Съединени американски щати или НАТО.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР