Мнозинството от гражданите на ЕС очакват допълнителни мерки за чист

...
Мнозинството от гражданите на ЕС очакват допълнителни мерки за чист
Коментари Харесай

Европейците искат от ЕС повече мерки за чист въздух


Мнозинството от жителите на Европейски Съюз чакат спомагателни ограничения за чист въздух, това демонстрират данните от изследване, показано през днешния ден от Европейската комисия.

Над половината от участвалите в допитването са на мнение, че семействата, производителите на коли и на сила, земеделските стопани и публичните служби не вършат задоволително за подобряването на качеството на въздуха. Повечето жители не се усещат добре осведомени за качеството на въздуха в своята страна. Хората са на мнение, че в последните 10 години качеството на въздуха се е влошило, въпреки съгласно данните да се регистрира значително усъвършенстване, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според множеството участници проблемите с качеството на въздуха би трябвало да се решат първо на интернационално ниво. Половината от участниците чакат решение да се търси на европейско ниво. Най-много са далите отговор (44 на сто), съгласно които най-добре би било да се приложи по-строг контрол на замърсяването от промишлената активност и производството на сила. От далите отговор 70 на 100 настояват, че са подхванали най-малко едно деяние за понижаване на замърсяването на въздуха и най-често това е пазаруването на енергоспестяващи електроуреди. Над половината настояват, че болесттите на дихателните пътища и сърцето, както и алергиите, са доста сериозен проблем в техните страни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР