Мнозинството от французите одобрява новия премиер Мишел Барние, но не

...
Мнозинството от французите одобрява новия премиер Мишел Барние, но не
Коментари Харесай

52% от французите харесват новия си премиер

Мнозинството от французите утвърждава новия министър председател Мишел Барние, само че не има вяра, че той ще се задържи дълго на поста.

Това сочи изследване на френското публично мнение, оповестено ден, откакто лявата съпротива стачкува на улицата против решението на президента Еманюел Макрон.

Докато новият френски министър председател Мишел Барние продължава и през днешния ден консултациите за сформиране на държавно управление, изследване на IFOP за „ Журнал дьо Диманш “ разгласи, че изборът му се приема по-скоро с утвърждение от французите.

52% от запитаните се декларират удовлетворени от назначението на някогашния еврокомисар – почти толкоз одобряваха и предшественика му Габриел Атал. 62% считат Барние за способен, 61%  – за диалогичен, а 60% – за приветлив. Най-много, 74% са обаче тези, които не имат вяра, че той ще остане задълго министър председател в комплицираната политическа обстановка и накълцан парламент.

Барние беше определен след близо два месеца рецесия, с цел да опита да реализира консенсус и непоклатимост в страната, само че още през вчерашния ден над 100 хиляди излязоха на митинг, проведен от левицата, която претендира за властта като първа парламентарна мощ. Протестиращите определяха назначението на Барние изменничество на демокрацията.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР