Мнозинството от българския народ иска да има правителство, но не

...
Мнозинството от българския народ иска да има правителство, но не
Коментари Харесай

Стефан Янев: Кандидатите ни за кметове и за общински съветници са хора с компетентност и почтеност

Мнозинството от българския народ желае да има държавно управление, само че не поддържа доста от решенията на кабинета " Денков ", счита, някогашен длъжностен министър председател и водач на  " ".

" Дали е устойчиво болшинството в Народното събрание - това следва да забележим в идващите месеци. Но във връзка с българския народ, ще забележим каква оценка ще даде по време на локалните избори ", разяснява той.

Много положителни шансове за в конкуренцията за София очаква водачът на партия " ".

Арх. Комитова, някогашен министър на районното развиване и благоустройството в служебния кабинет на Янев, е претендентът на БВ за столичен кмет. 

" Залагаме на правилото на търсене на хора със лична кариера и искащи да създадат нещо и за обществото. Кандидатите ни за кметове и за общински съветници са хора с подготвеност и честност ", сподели водачът на БВ и посочи, че партията ще взе участие в изборите за локална власт във всички области на страната.

В предаването " 12+3 "  Стефан Янев разяснява и проблема със затварянето на храм " Св. Николай " в София, прочут като Руската черква:

" Стъпките с изгонването на тези свещеници са отговорност освен на службите, които оферират такова решение, само че и политическата оценка по кое време и по какъв начин се подхващат такива дейности. За да се реши цялостната политическа конюнктура и доколко подобен вид решение може да повлияе на едно или друго отношение ".

Според Янев ръководещите от ПП-ДБ вършат опит за преодоляване на службите за сигурност:

" Има предпочитание службите да бъдат овладени, а не да ги реформират. Кой е споделил, че те не работят в полза на България и не пазят нашите национални ползи? Кой твърди това? Този, който има интерес да ги овладее и предлага обединение на две разнообразни разузнавания. Механичното им обединение няма да докара до нищо повече от загуба на това, което е в основата на държавността - съществуването на подобаваща информация, въз основата на която се вземат управнически решения от овластените за това хора в Народно събрание, в изпълнителната власт и в президентската институция. Службите обичат тишината! "   

По думите му общественото говорене за службите би трябвало да бъде единствено за бюджета на тези служби: " Службите са работили за България и ще продължат да работят за страната, в случай че ние им създадем условия. Ако единствено ги подлагаме на критика и мислим единствено по какъв начин да махнем Пешо и да сложим Гошо - не сме на прав път ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР