Мнозинството от 70% подкрепя протестите срещу управлението. Това показва сондаж

...
Мнозинството от 70% подкрепя протестите срещу управлението. Това показва сондаж
Коментари Харесай

Галъп: Повечето българи дават средна към негативна оценка за управлението

Мнозинството от 70% поддържа митингите против ръководството . Това демонстрира сондаж на „ Галъп интернешънъл “ в резюме на митингите от последните седмици.
 
Данните са от самостоятелен телефонен сондаж по панелна методика, която обезпечава оптималната представителност, извършен 28-30 ноември измежду 801 души в цялата страна. 1% от извадката е еднакъв на към 55 000 души, осведомят от „ Галъп ”.
 
Протестният капацитет в страната е сериозен , остава забележим и това прави евентуални нови публични недоволства , макар прекосяването на настоящата вълна на митинги. Преобладава мнението, че митингите до момента са били спонтанни . На този декор проличава нараснала сдържаност към ръководството, поляризация на мненията . Липсва и ясна социална убеденост в цялостен мандат на кабинета, проучват данните от допитването социлозите.
 
50% от интервюираните декларират, че биха взели участие в митинг против държавното управление , 8% настояват, че към този момент са взели участие или сега вземат участие. 41% не биха взели присъединяване в митинг, а 1% се затрудняват да отговорят.
 
Подкрепата за другите форми на митинг против държавното управление е сериозна - болшинство от 70% дава отговор с „ да “ на пряк въпрос. 27% са на противоположното мнение, а останалите не могат да преценяват. Оказва се, че по-голямата част от запитаните възприемат мнението, че митингите са спонтанни - 69% споделят това мнение . Като платени ги дефинират 19%, а като престъпни - 4% от интервюираните. Останалите не могат да преценяват.-->
 
Повечето българи споделят междинна към отрицателна оценка за ръководството . 32% считат, че държавното управление се оправя „ приблизително “ с ръководството на страната. „ Много добре “ се оправя то съгласно 4% от интервюираните, че се оправя „ добре “ считат 15%. Що се отнася до отрицателните оценки - 26% намират ръководството за „ неприятно “, а 21% го дефинират като „ доста неприятно “.
 
На този декор, на практика идентични наподобяват дяловете на тези, които чакат предварително овакантяване на кабинета и тези, които чакат цялостен мандат. 43% от интервюираните споделят мнението, че държавното управление ще остане на власт до края на мандата си през 2021 година, само че 29% възприемат опцията „ до евроизборите “, а 15% - до локалните избори през 2019 година Така общо 44% чакат несвоевременен завършек на държавното управление. Останалите се двоумят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР