Мнозинството общински съветници в Благоевград, които не допуснаха да започне

...
Мнозинството общински съветници в Благоевград, които не допуснаха да започне
Коментари Харесай

Да гласуваш на инат! ОБС- Благоевград не допусна да бъде разгледано решение за купуване на електробуси с безвъзмездно финансиране

Мнозинството общински съветници в Благоевград, които не позволиха да стартира плана за аквапарка и „ Бачиново “, не разрешиха да бъде прегледано и предложение, касаещо закупуване на 6 електробуса с безплатна финансова помощ по Оперативна програма “Регионално развитие” от предходния програмен интервал. Средствата, на стойност 4, 2 млн. лв., бяха избавени от сегашното управление на Общината, откакто планът бе заплашен от преустановяване. Без решение на Общински съвет обаче, те могат да бъдат изгубени.

Със своя избор, част от локалните парламентаристи ощетиха жителите на Благоевград и най-много тези, живеещи в кв. „ Грамада “ и региона на Плажа, откъдето трябваше да минават автобусните линии, обслужвани от електробусите. Освен това, на процедура, с недопускането на предлагането съветниците отхвърлиха да поддържат политиката на кмета Илко Стоянов за по-чиста околна среда.

“Благоевград към този момент беше очевидец на това, че да се гласоподава напук против кмета, не води до нищо положително за жителите на общината. За страдание, в този момент сякаш още веднъж виждаме същите дейности от страна на общински съветници, тъй като няма никаква логичност в това да не допуснеш твоя град да усвои безплатни средства”, разяснява кметът на Благоевград Илко Стоянов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР