Мнозинството на ГЕРБ, Продължаваме промяната“, ДПС и Демократична България“ отхвърли

...
Мнозинството на ГЕРБ, Продължаваме промяната“, ДПС и Демократична България“ отхвърли
Коментари Харесай

БСП предложи необлагаем минимум и младите да не плащат данък върху доходите, парламентът го отхвърли

Мнозинството на ГЕРБ, „ Продължаваме промяната “, Движение за права и свободи и „ Демократична България “ отхвърли предложенията на „ Българска социалистическа партия за България “ за въвеждане на необлагаем най-малко и младежите до 26 години да не заплащат налог върху приходите да бъдат обсъждани в залата на Народното събрание.
„ Младите хора ни гледат. Вие дори не желаете да дискутирате този въпрос. Тук не става въпрос за помощи и за налози, а за младежите на България. Вие не желаете в тази зала да се приказва за младежите, единствено в случай че някой ви заплати да напишете тактика. Срам! “, съобщи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски . Той изрази неразбиране за какво “коалицията на войната “ толкоз бърза да даде безвъзмездни оръжия на Украйна, а отхвърля да помогне на българските младежи.
„ Не стигнахме ли до заключението всички, че един от най-тежките проблеми на България е демографският проблем, и че една от главните ни задания е да задържим младежите в страната? Поради тази причина ние изрично възразяваме против това да не бъде включено нашето предложение, първо, да освободим българските младежи до 26 години от заплащане на налог върху приходите и второ, да освободим от заплащане на налог върху първите 504 лева, което е линията на беднотия за 2023 година “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев  от парламентарната естрада.
Той уточни, че в Унгария младежите от 16 до 25-годишна възраст са освободени от заплащане на налог и анализът на техните институции демонстрира, че този метод е довел до задържане на младежите в Унгария. „ Защо да не употребяваме европейския опит? “, попита проф. Гечев.
Той прикани да се гласоподава и предлагането на левицата за въвеждане на необлагаем най-малко до 504 лева „ Ние сме най-социално несправедливата страна с най-голямото обществено разделяне в Европейски Съюз. Нашата система е несправедлива – бедните заплащат всички налози, богатите заплащат минимални налози “, аргументира се социалистът.
„ Всички от тази естрада се кълнем, че желаеме да създадем по този начин, че младежите да остават в България и в това време това предложение не е позволено от бюджетна комисия. Младите хора да не заплащат налог върху приходите – мисля, че всички поддържаме такава мярка. Нека покажем на младежите, че мислим за тях “, прикани от трибуната  Георги Свиленски.
По неговите думи на младежите им е писнало да слушат за тактики и за стратегии. „ Трябва да създадем условия, тъй че те сами желаят да останат в България. И с такива дребни решения, едно по едно, тези неща се вземат решение. Днес да приемем освобождение от налог общ приход, през вчерашния ден приехме безвъзмездни учебници, на следващия ден ще приемем безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години. Ние през днешния ден предлагаме съответно решение, а не някъде в миналото да обещаваме тактика “, безапелационен бе Свиленски.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР