„Мнозинството на ГЕРБ, БСП и ДПС в ЦИК искат да

...
„Мнозинството на ГЕРБ, БСП и ДПС в ЦИК искат да
Коментари Харесай

Мартин Димитров: ГЕРБ, БСП и ДПС искат да се откажат от електронното гласуване, за да запазят статуквото

„ Мнозинството на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи в ЦИК желаят да се откажат от отдалеченото и електронното гласоподаване, тъй като желаят да запазят статуквото с купените гласове”, счита Мартин Димитров от Нова република, който е и някогашен народен представител на Реформаторския блок.

Вчера Централната изборна комисия изиска отсрочване на електронното гласоподаване, което трябваше да е реалност на идващите европейски избори напролет на 2019 година

В студиото на „ Тази сутрин” Димитров спори с проф. Михаил Константинов, съгласно който системата за електронно и отдалечено гласоподаване би трябвало да бъде добре направена, с цел да няма никакви подозрения за операция.

„ Я си представете в случай че гласуваме по този метод и някой признае, че има пробив в системата на изборите – това в България значи революция. Трябва да подсигуряваме доверието на хората”, счита Константинов.

Той изясни, че нито една от огромните европейски страни не е въвела електронното и отдалечено гласоподаване към момента точно поради терзания от пробиви и операции.

„ Уважавам господин Константинов, само че дано ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи не се крият зад него и да дойдат да кажат, че не желаят да ги въвеждат”, отговори Димитров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР