Мнозинството германци смятат, че вътрешният министър Хорст Зеехофер е трябвало

...
Мнозинството германци смятат, че вътрешният министър Хорст Зеехофер е трябвало
Коментари Харесай

Повечето германци смятат, че вътрешният министър е трябвало да подаде оставка

Мнозинството германци считат, че вътрешният министър Хорст Зеехофер е трябвало да извърши предлагането си да подаде оставка в държавния спор за миграционната политика, сочи допитване, представено от ДПА.
 
В анкетата на института Форса 69 % от запитаните считат, че Зеехофер е трябвало да подаде оставка, а 25 % са удовлетворени, че той продължава да е вътрешен министър.
 
В острия спор за миграцията вътрешният министър заплаши да подаде оставка, само че в понеделник вечерта Християндемократическият съюз (ХДС) на канцлерката Ангела Меркел и воденият от Зеехофер Християнсоциален съюз (ХСС) реализираха съглашение. Скоро по-късно Зеехофер разгласи, че остава министър.
 
Дори измежду поддръжниците на ХСС 45 % поддържат оставката му.
 
Поддръжката за Зеехофер обаче е висока измежду последователите на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " - 79 % от тях са удовлетворени, че той остава вътрешен министър.
 
Що се отнася до държавния спор, 29 % от интервюираните считат, че Меркел го е спечелила, 25 % споделят, че победител е Зеехофер, а 40 % не могат да преценяват кой е победил.-->
 
Допитването е осъществено на 3 юли измежду 1103 души. Статистическото отклоняване е 3 %.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР