Мнозинството европейски държави обявиха в последните дни, че ще експулисират

...
Мнозинството европейски държави обявиха в последните дни, че ще експулисират
Коментари Харесай

Графика на деня: Кои европейски държави прогониха руски шпиони и кои - не

Мнозинството европейски страни оповестиха в последните дни, че ще експулисират съветски дипломати в символ на взаимност с Англия поради покушението против съветския сътрудник Сергей Скрипал, осъществено на нейна земя. За дипломатите, които ще бъдат прогонени се счита, че работят като шпиони, отбелязва организация " Ройтерс ".

Що се отнася до българската позиция по случая, министър председателят Бойко Борисов разяснява предходната седмица: " Има факт, който е доста рисков и който изисква цялата разузнаваческа и контраразузнаваческата колегия в целия свят да се заеме. Фактът е, че има терористичен акт, хора в предсмъртно положение, и то с нервнопаралитичен газ, неразрешен от дълго време с конвенции. Който го е направил - дали е Русия, дали е терористична организация, само че непременно причинителите и на първо място поръчителите да бъдат разкрити ".

Като се базира на своя опит в стотици следствия като основен секретар на Министерство на вътрешните работи, Борисов сподели, че " нормално в такива случаи не е това, което наподобява на пръв взор ", а запитан дали Русия стои зад нападението на Скрипал, отговори, че е подозрителен човек и ще разяснява, когато поръчителят стане прочут.

Вчера Борисов привика в София за съвещания изключителния и пълномощен дипломат на България в Руската федерация Бойко Коцев.

Ето кои европейски страни започнаха дейности против Русия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Отровеният съветски сътрудник (70)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР