Мнозинство от българите - 85% отхвърлят мнението, че Русия е

...
Мнозинство от българите - 85% отхвърлят мнението, че Русия е
Коментари Харесай

85% от българите не считат Русия за заплаха

Мнозинство от българите - 85% отхвърлят мнението, че Русия е опасност за страната ни. Това сподели експресно телефонно изследване на „ Галъп интернешънъл " по настоящи въпроси.
Именно една от тематиките в допитването бе отчетът за националната сигурност на държавното управление, съгласно който Русия на процедура бе изкарана като опасност за България. Не по този начин считат обаче акетираните.
„ Актуалните въпроси на националната сигурност и еднаквост разсънват съвсем автоматизирани отговори - на Русия не се гледа с неприятно око ", афишират от социологиеската организация и разясняват: „ Специфичните исторически връзки тук споделят своята дума и на този въпрос се дава отговор съвсем автоматизирано ".
По същия метод, цели 83% считат, че проучването на българския език от страна на нашите малцинства в други страни е значима тематика . Въпросът беше заложен във връзка смущаващите законови текстове, които лимитират проучването на български в Украйна (донякъде подобен проблем може да се породи с полемиката дали съществува българско малцинство в Албания). Този въпрос разкри натурален автоматизъм на публичните реакции и демонстрира, че властта би трябвало да обръща внимание на сходни проблеми.
В последните дни редица европейски водачи приканват за приемането на България в Шенген, само че се оказва, че самите ние не считаме, че сме подготвени за сходна стъпка. Около две трети (62%) считат, че България не е подготвена за влизане в Шенген , а към една трета е на противоположното мнение (31%). Тук сработва и известният песимизъм по инерция, който е обичаен за днешната българска обстановка.
50% от пълнолетните българи са обнадеждени от резултатите на изборите в Германия. 21% се усещат разочаровани. Референдуми като този в Иракски Кюрдистан и този в Каталуния, Крим и така нататък разсънват по-скоро спорни реакции - 46% ги поддържат, а други 46% се боят от вероятностите, които те отварят.
Всеки трети българин пък се притеснява, че те или техни близки могат да бъдат отвлечени. Въпросът е провокативен, само че демонстрира висока степен на социална тревога във връзка с реда и персоналната цялост изключително измежду по-възрастните и по-уязвими респонденти, съобщи КРОСС.
Сондажът на „ Галъп интернешънъл " по значимите в последно време тематики, извършен на 26 - 27 септември измежду 1000 пълнолетни българи, посредством изявление по телефон в панелна извадка, която обезпечава национална представителност на данните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР