Мнозина вече се чудят как ще празнуват Коледа и Нова

...
Мнозина вече се чудят как ще празнуват Коледа и Нова
Коментари Харесай

Тайната падна: Ето как да оцелеем при купуването за коледни подаръци СНИМКИ

Мнозина към този момент се чудят по какъв начин ще честват Коледа и Нова година поради ковид и какви дарове ще купят. Колкото по-близо са празниците, толкоз по-често мислим по какъв начин ще организираме времето и финансите си. Често срещаните препоръки тази година просто не важат. Не можете да пътувате, тъй че не можете да извършите изненада на никого. Купоните с другари и огромните фамилни събирания също не са желателни, написа Нова.

Дори при естествени условия празниците могат да бъдат доста стресиращи, а изключителната обстановка, породена от пандемията, наложи спомагателни финансови проблеми на хората по света. Вижте няколко съвета за оцеляване при и след извършването на покупки към Коледа.

Направете обстоен проект какъв брой пари можете да отделите за празниците. Независимо от събитията, съставянето на проект за разноски по време на празниците е положително начало. Трябва да знаете какъв брой можете да похарчите и защо би трябвало да отидат тези пари.



Не се заблуждавайте и пресметнете добре защо ви трябват пари по празниците. Поставете си седмична или двуседмична цел за икономисване и се придържайте към нея. Проследявайте и планирайте разноските си, тъй че да не надвишавате рационалния бюджет.



Не забравяйте да включите в бюджета хартия за пакетиране на дарове, украшения, сладкиши, приветствени картички.



Празниците са цялостни със скрити разноски, които подценяваме. Например, в случай че ще закупите подарък за някой с онлайн поръчка, неотложно насочете доставката до адреса му, тъй че да не се постанова да плащате разноските за доставка два пъти.



Партньор, деца и родители евентуално ще бъдат на върха в листата с цели. Следват близки другари и в последна сметка други. Не се колебайте да намалите листата допустимо най-вече, уверете се, че и те ще би трябвало да създадат същото.



Опитайте се да не вземате назаем. Това може да е най-трудното за мнозина, само че не вземайте назаем, с цел да си „ позволите “ нещо.



Освен, че не е нужно да бягате и купувате дарове в последния миг, ранното извършване на покупки също ще ви помогне да се придържате към бюджета си. Няма да се изкушите да похарчите прекалено много, тъй като не сте имали време да измислите по-добър или по-евтин вид. Освен това, като се има поради пандемията, няма да се постанова да пробивате през претъпканите магазини, което също е огромно преимущество.



Обединете се в извършването на покупки на дарове. Има огромна възможност други хора, близки до вас, да преживеят финансови проблеми по време на празниците, а обединяването на средства и закупуването на дарове дружно може да бъде добър метод да намалите най-малко част от напрежението.



Не би трябвало да се колебаете да дарите движимости втора употреба. Мнозина се опасяват от тези мисли, само че тази година би трябвало да преразгледаме метода, по който се отнасяме на практика към всичко. Няма причина да не можете да си купите използвана книга, използвани детски облекла или играчки и видео игри.


Подарете на практика неща. Финансовите усложнения, подбудени от пандемията, се отразиха на обстоятелството, че някои хора трябваше да се откажат даже от някои съществени неща. Трябва да преосмислим своите стремежи и потребности повече от всеки път и някои от нещата, които бяхме загатнали до момента, внезапно станаха разкош за нас.



Направете подарък за обичан човек. Тази година имахме опцията да научим или подновим някои от дълго време усвоени умения. Ръчно направените дарове демонстрират, че сте подготвени да подарите едно от най-скъпите неща, които имате и това е вашето време.



Оплетете шал или шапка. Изпечете някаква специфична торта или пригответе някакъв специалитет. Направете колаж от фотоси и видеоклипове за родителите си. Нека децата създадат някои приветствени картички или украшения.



Дори нещо толкоз просто като красива фамилна фотография в ръчно направена рамка ще зарадва вашите близки.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР