Мнозина упрекнаха ръководството на ЦСКА при привличането на бразилския вратар

...
Мнозина упрекнаха ръководството на ЦСКА при привличането на бразилския вратар
Коментари Харесай

Спокойствието, от което ЦСКА имаше нужда

Мнозина укориха управлението на ЦСКА при привличането на бразилския вратар Густаво Бусато. Южноамериканецът не беше направил и една подготовка на родна земя, а по негов адрес към този момент се беше изсипал дъжд от обиди и клюки. И до ден сегашен се спекулира с информацията, че е бил притеглен на " Армията " от бразилската четвърта дивизия. Да, на хартия точно с тим от нея Бусато тренира преди да пристигна в България, само че това става в интервала за мачове от локалните щатски шампионати.

В Бразилия с изключение на постоянен сезон, който завършва с календарната година и не е на правилото есен-пролет, тимовете се включват в шампионати на обособените държавни административно-териториални единици. Така на процедура Бусато за последно се състезава в локалната Серия " Б " с екипа на Сампайо Кореа, а не в четвърта дивизия. Но това не звучи толкоз забавно и пикантно, нали по този начин?

Бусато сега е с 8 следващи чисти мрежи във всички шампионати.

Така той затвори устите на критиците си и скептиците. С закачлив звук бъдещето му при " алените " разяснява един от най-популярните почитатели на тима - Росен Петров. В изявление след спречкването сред него и Стойчо Стоилов, Петров попита за какво е бил притеглен вратар, " който не може да хване и грип ". Но Бусато сподели голямо израстване, дочака своя момент и си завоюва титулярното място под рамката.

Стражът дава на ЦСКА нужното успокоение.

Витаутас Черниаускас има отличен инстикт, само че нееднократно поради негови фрапантни неточности грандът е губил скъпи точки. А и мачове от останалите съревнования. Безобразното му изчистване разреши на Ботев (Пловдив) да поведе в полуфиналния реванш за Купата на България, приключил 3:3 пролетта в Борисовата градина. При Густаво Бусато виждаме самообладание и стоманени нерви - две от най-важните качества, които се изискват от класния вратар. Разбира се, можем да го забележим да крещи по някой от бранителите, както неотдавна се случи в последната минута от дуела за Купата против Арда (1:0). Тогава " армейците " хлапашки позволиха бърза офанзива, откакто имаха право да изпълнят ъглов удар надълбоко в добавеното време.

" Още на втората-третата подготовка видях, че в него има много самун. "

Думи на Ивайло Петров-Пифа, който е треньор на вратарите в ЦСКА. Той към този момент бере плодовете на труда си от работата с Бусато. Специалистът потвърди, че схваща от работата си и преди - Черниаускас усъвършенства в пъти подаванията си с крайник. Феновете от първите редове в секторите " А " и " В " изтръпваха началните месеци на литовеца в София, тъй като постоянно бяха обстрелвани при негов опит за пас.

" Бусато има какво да усъвършенства, само че в този момент не желая да изпадам в детайлности и изчерпателен разбор. Има някои неща, които са по-специфични и тънки. Те са за проявление, а не за обяснение ", показа още Петров в изявление по-рано тази седмица.

Ако продължава да работи по този начин отдадено, Густаво Бусато заслужава да се трансформира в дълготраен избор за вратарския пост в ЦСКА, а и в любим на почитателите. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР