Мнозина смятат, че няма създание, което да може да се

...
Мнозина смятат, че няма създание, което да може да се
Коментари Харесай

Някой избива големите бели акули… и това не са хората

Мнозина считат, че няма творение, което да може да се изправи против огромната бяла акула и да я надвие. Тази грамадна машина за ликвидиране, въоръжена с остри като бръснач зъби и безчувствени студени очи е считана за страшилището на океана.

Но от началото на тази година от ден на ден и повече трупове на тези невероятни страховити създания бива откривани, изхвърлени на южноафриканските плажове, споделя IFLScience.

Тази година, от май насам, са открити пет натрупа на огромни бели акули. Всеки от тях е имал злокобна рана, нанесена сред гръдните перки и черния дроб.



Тези хищни страшилища, достигащи размери от 2,7 до 4,9 м., се оказва, че са станали нечий обяд.

Акулите са били преследвани от група косатки, видяни в региона скоро откакто били открити труповете.

Не е извънредно косатките да атакуват акули като плячка.

Различните популации на тези морски бозайници имат разнообразни хранителни привички според от местообитанието си. Те се научават да ядат разнообразни храни, като тези, обитаващи северозападния бряг на Северна Америка, избират риба, а някои субпопулации в Антарктика да вземем за пример, се специализират в лов на китове джудже и тюлени. Има данни, че китовете убийци на север атакуват и нарвали. В нормалното меню на косатките край крайбрежията на Южна Африка участва черен дроб от акули и скатове, който те изскубват от телата на жертвите си, оставяйки останалата част от натрупа да се разлага във водата.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР