Мнозина си мислят, че Тодор Живков е вкарал дъщеря си

...
Мнозина си мислят, че Тодор Живков е вкарал дъщеря си
Коментари Харесай

Любимият поет на Тодор Живков издъхва в адска катастрофа

Мнозина си мислят, че Тодор Живков е вкарал щерка си Людмила Живкова в Българска комунистическа партия, само че бъркат.

Поръчител за партийното й участие през 1967 година станал поетът Владимир Башев. По соца неговото име носеше 119-о учебно заведение в столичния квартал Изток, а също и книжарница до хотел „ Плиска “ през 90-те школото бе прекръстено, а книжният магазин се трансформира в аптека.

Башев бил безапелационен, че другарката Людмила Живкова ще укрепне като пълностоен млад болшевик в задружното семейство на партийната организация. Според него тя разполагала с всички нужни качества и по тази причина я предложил да бъде призната като член на Българска комунистическа партия.

Само няколко дни по-късно – на 19 ноември 1967 година, Башев умира в злополука на „ Цариградско шосе “. От това злощастие ни разделят 55 години. 
За Владимир Башев, Тодор Живков нееднократно казвал, че му е обичан стихотворец. 

Любопитно е, че ПТП-то на Башев било предсказано от астролог. Той разкрил, че го чака приключение. Астрологът предизвестил брачната половинка на Башев – Вера Ганчева, че го чака злополука. Прибирайки се у дома, преводачката на Пипи Дългото Чорапче и сестра на неподражаемата режисьорка Васа Ганчева – Вера, предизвестява брачна половинка си за предсказанията на астролога Максим и го предизвестява – никакви коли повече.

Той обаче не взел предизвестието под внимание и няколко дни по-късно се отправил към майка си с лъснатия до искра Москвич.
Възрастната жена била поканила сина си и снаха си на обяд и даже им заръчала да не закъсняват.

Докато Башев карал автомобила си по бул. „ Ленин “ – през днешния ден „ Цариградско шосе “, Вера вижда, че против тях се носи рейс, след което губи схващане. Когато пристигнала на себе си в „ Пирогов “, брачният партньор й към този момент не бил сред живите.

Същият този астролог след време предсказал и кончината на алената принцеса Людмила Живкова от 70-те, както и гибелта й през 1981 г. 
Преживяното ПТП през 1973 година трансформирало до неразбираемост първата дама на Републиката. Именно след него Людмила залитнала по мистични учения като Агни йога и предходна под въздействието на шамани, махатми и врачки.

След кошмарния случай, Людмила Живкова споделила пред Богомил Райнов, че наподобява е нужно да си разбиеш главата в някоя злополука, с цел да ти пристигна мозъкът.
В момента на конфликта, Людмила четяла нещо и по този начин и не схванала какво се случва. Лоша смешка й изиграл фактът, че била без защитен колан и поради това главата й се забила в предното стъкло. В резултат на удара получила мозъчни кръвоизливи и разтърсвания. Следващите дни се лутала сред живота и гибелта.

Лекарите се чудели дали да отворят черепа й или да се мъчат да я лекуват без интервенция. В последна сметка заложили на второто и лекуването й траяло към два месеца. Едва при започване на февруари, Людмила се върнала на работа, само че била омаломощена, а по главата й останали белези от тежката злополука. Резките по челото й били отстранени през 1974 година в Париж след серия пластични интервенции. 

Ако се съди по реакцията на Ванга след злополуката, на Людмила Живкова й е било писано да почине още на 12 ноември 1973 година – денят на злополуката. Тя обаче направила предсказване, че Людмила няма да почине от раните на главата си, само че би трябвало да се обърне внимание на вътрешните й органи. В корема й имало спукан бъбрек, който пускал отрова в тялото. Точно това открили по-късно и медиците. 
Източник: Уикенд
 





 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР