Мнозина си мислят, че на ръководителите им е по-лесно, отколкото

...
Мнозина си мислят, че на ръководителите им е по-лесно, отколкото
Коментари Харесай

Началниците често забравят тези 3 неща, а не бива

Мнозина си мислят, че на ръководителите им е по-лесно, в сравнение с подчинените - нали единствено раздават заповеди. Това обаче въобще не е правилно.

Началниците носят голяма отговорност и са подложени на съществено напрежение. Поради това постоянно не помнят някои простички неща, припомнянето на които обаче би ги направило по-добри водачи, написа Inc.com.

1. Шефовете не помнят, че и те могат да позволен неточност.

Лесно е да останете с усещането, че постоянно сте прав, когато сте на върха и водите парада. Да бъдеш прав и да бъдеш виновен обаче са две разнообразни неща.

Добрите водачи знаят, че чиновниците, които работят на първа линия и имат директен със обстановката, постоянно са в най-хубава позиция да намерят решение на създалите се проблеми. Те ценят това.

2. Забравят, че работата не е лесна.

Някои шефове нямат никаква визия какво тъкмо вършат подчинените им. Други пък внезапно обожават да упрекват чиновниците си в мързел, вместо да вникнат в отговорностите им.

3. Забравят какво е да бъдат ръководени

В момента, в който заемат лидерска позиция, доста мениджъри мислят, че са „ съумели в живота “ и че могат да вършат каквото си желаят. Истинските водачи помнят компликациите и трудностите, с които се сблъскват елементарните чиновници.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР