Мнозина се връщат към онзи момент, в който бе разкрита

...
Мнозина се връщат към онзи момент, в който бе разкрита
Коментари Харесай

Проф. Богов заговори за полеви болници и най-големия им проблем

Мнозина се връщат към оня миг, в който бе разкрита полевата болница за лекуване на COVID-19 в столичната зала „ Арена Армеец “, като се питат - за какво това упражнение не се приложи в този момент, когато в болница се лекуват над 5 хиляди души сега. Новият шеф на УМБАЛ „ Александровска “ - проф. Борис Богов, разяснява в предаването „ Беновска пита “ по Канал 3, че такава болница елементарно би била издигната даже за ден, само че казусът с неналичието на фрагменти остава.

„ Може и полева болница с кревати за Коронавирус са се направи, само че няма кой да ги обслужва. Затова тактиката за в този момент е да се откриват още сходни отделения в работещите лечебни заведения “, сподели нефрологът.

Той въпреки всичко удостовери, че всеки доктор би трябвало да е в положение, с цел да лекува пациенти, инфектирани с ковид, защото са нужни техники, които се учат до шести курс в университетите. Единствено по-специфични умения се изискват в интензивните отделения за лекуване на най-тежките случаи.

„ Клиниката по нефрология е с чудесни условия на работа. Дори на сътрудниците им беше възложен избор да бъдат разположени там, където им хареса, само че те отхвърлиха “, сподели проф. Богов по адрес на протестиращия екип в клиниката, който заедно подаде оставка, откакто работното им място бе преструктурирано за лекуване на COVID-пациенти.

Той съобщи, че още на идващия ден е получил позвънявания от някогашни чиновници, които са подготвени да запълнят тази празнота, с цел да има кой да се грижи за трансплантираните пациенти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР