Мнозина се сблъскват с гъбички по ноктите. Те могат да

...
Мнозина се сблъскват с гъбички по ноктите. Те могат да
Коментари Харесай

Ето как да се отървете от гъбичките по ноктите бързо и завинаги

Мнозина се сблъскват с гъбички по ноктите. Те могат да се появят на краката и ръцете, което е двойно неприятно. Изглежда, че микозата е извънредно неестетичен проблем, само че в случай че не го лекувате, заболяването ще се популяризира на прилежащите нокти. В занемарена форма гъбичките даже могат да доведат до загуба на ноктите!

Също по този начин, гъбичките предизвикват сърбеж и болежка при носене на обувки. За благополучие, не е нужно да тичате до аптеката, с цел да унищожите микозата. Има естествени средства, които могат да се оправят с тази неприятна болест бързо и елементарно!

Най-ефективният артикул в битката против гъбичките по ноктите е куркумата. Тя има мощни противогъбични свойства, както и лекува и укрепва нокътната плочка.

Куркумата принадлежи към фамилията на джинджифила и има сходни свойства: облекчава болката, възпалението и работи като натурален антибиотик.

Куркумата убива нездравословните микроорганизми, като работи върху повода за микозата. А съществуването на минерали, антиоксиданти и витамини единствено усъвършенства благотворния резултат на подправката върху казуса.

За да се усили резултатът от куркумата се предлага да се употребява дружно с кокосово масло и черен пипер няколко пъти. Кокосовото масло в допълнение към разрушителния резултат върху гъбичките по ноктите овлажнява и подхранва кожата.

Необходими съставки:

– куркума на прахуляк – 3 супени лъжици

– кокосово масло – 3 супени лъжици

– черен пипер – 2 щипки

Приготвяне и приложимост:

Разтопете маслото на водна баня, след което прибавете куркумата и черния пипер. Смесете продуктите до хомогенна маса, изсипете в стъклен съд и охладете. Съхранявайте продукта при стайна температура.

Нанесете малко от крема върху болните и здрави нокти и оставете да влияе за 30-40 минути. След това можете да измиете краката с топла вода. Използвайте това средство всеки ден, с цел да постигнете стремежи резултат.

Не забравяйте, че гъбичките могат да се появят заради носенето на стегнати обувки, дългото оставане на краката във влажно положение, потреблението на непознати средства за хигиена.

Ако се грижите за ноктите си, гъбичките няма да се появят още веднъж!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР