Мнозина се чудят дали 2024 ще бъде последната година на

...
Мнозина се чудят дали 2024 ще бъде последната година на
Коментари Харесай

Ще бъде ли 2024 последната година за Надал в тениса?

Мнозина се чудят дали 2024 ще бъде последната година на Рафаел Надал в тениса. Носителят на 22 трофеи от Големия шлем се изрече много внимателно във връзка с упованията си за идното му присъединяване на Индиън Уелс, първия Мастърс шампионат за годината.

Надал показа няколко неща на пресконфренциите си около демонстративния мач Netflix Slam, където той игра против 20-годишния Карлос Алкарас в неделя вечер в Лас Вегас.

Алкарас победи Матадора след 6:3, 4:6, 12:14. Въпреки поражанието, последователите на Надал могат да гледат оптимистично към присъединяване му в Маями. Той бе изцяло равносилен на международния №2 и нямаше проблеми във връзка с придвижването по корта.

Последно Надал игра на шампионат в Бризбън, само че поради травма не взе присъединяване на Australian Open. По време на конференцията си преди Netflix Slam, Надал призна, че подготовката в последните седмици не е била толкоз положителна като тази преди мачовете му в Австралия. В този интервал той не е играл спортен сет, поради което и няма особени упования от себе си.

„ Не знам по какъв начин съм. Честно казано, а в този миг нямам различен избор с изключение на да съм почтен, не съм играл сет от Бризбън насам. Имах по-добри и по-лоши моменти. Най-важното за мен е, че съм тук. Това е действителността. Преди две седмици задачата бе да играя в Лас Вегас и в Индиън Уелс. Сега съм още по-близо до постигането ѝ ", разяснява 37-годишният Надал.

Като основна цел пред себе си, той дефинира да остане незасегнат след Индиън Уелс, с вярата да увеличи равнището за сезона на клей.

„ Не знам на какво равнище ще бъда в Индиън Уелс, само че сега това е най-маловажното. За мен е значимо да прекарам няколко дни в Индиън Уелс и да упражнявам с останалите; За мен целта е да си потегли от Индиън Уелс незасегнат. После идва сезонът на клей, който може да е или да не е финален за мен, не съм решил на 100%. В момента нещата вървят в тази посока. “

Кралят на клея, както е прочут Надал, показа, че би трябвало да проучва по какъв начин се усеща в идния интервал и къде желае най-вече да играе.



Той още веднъж отхвърли да каже сигурно, че това ще бъде последната година от кариерата му, макар че това наподобява най-вероятният сюжет.

„ Не се сбогувам, тъй като това значи да кажа, че няма да играя повече. Това е значимо, не желая да го споделям, тъй като не съм сигурен на 100%. ", разяснява Надал.

„ В последните две години не съумявам да играя. Животът ми демонстрира пътя. Как си представям сбогуването си? Първоначално не си го представях, тъй като това значи, че се доближаваш до този миг. Не го мислех. Бих желал да се сбогувам по прекрасен метод, да бъда конкурентен и да се любувам на корта. Дали това е допустимо, времето ще покаже. Очевидно е, че месеците и седмици ми демонстрират един комплициран път. Има моменти, които са сложни за приемане. "

Колкото до Карлос Алкарас, Надал приключи с това, че се радва, че няма да играе против него като играч.

„ Като почитател ще се любувам на мачовете му, да се надяваме за много години. В Испания би трябвало да сме доста щастливи, че идва някой като Карлос. "

Индиан Уелс, където е идващото планувано присъединяване на Надал, ще се организира от 6 до 17 март.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР