Мнозина са сериозно против и недоволството, че тя се състои

...
Мнозина са сериозно против и недоволството, че тя се състои
Коментари Харесай

От КАН защитиха съдията, свирил 2 пъти край преди 90': Обясниха го абсурдно

Мнозина са съществено срещу и недоволството, че тя се състои посредата на сезоните в най-големите и мощни европейски шампионати, от година на година става все по-голямо - от последователи и от ръководители на клубовете.
Това е най-отчетливо като че ли в Англия. Логично, в Африка пък са разочаровани от тези реакции и считат, че са ощетени, защото другите континентални съревнования получават повече почитание и провокират доста по-голям интерес и огромно неспокойствие измежду почитатели и всички футболни хора.
Само преди дни обаче шампионатът надалеч не си направи услуга, защото основният арбитър от мача сред Тунис и Мали сътвори голяма нелепост, която навлече още насмешки на надпреварата. Джани Сиказве свири не веднъж, а два пъти прибързано края на дуела, макар че не бе настъпила 90-ата минута.
Първо това се случи в 85-ата минута, а по-късно в 89-ата. Дори не разясняваме обстоятелството, че трябваше да има и огромно продължение, защото имаше голямо закъснение на играта на няколко пъти, преразглеждане на обстановки с ВАР и по този начин нататък.
От Купата на африканските народи обаче не порицаха арбитъра, а даже обясниха за какво е постъпил по този начин и го самобитно го оправдаха обществено. Това стори началникът на съдиите за надпреварата, а неговата теза може да се обори с тъкмо три думи: Има четвърти арбитър! Ето и обяснението му:
" Съдията страдаше от топлинен удар и бе съществено обезводнен - това докара до загуба на фокуса за него и той бе закаран в болница. Причини му загуба за визията за времето в 80-ата минута и приключи мача в 85-ата минута. Върна се, откакто асистентът му подсказа, с цел да довърши мача в 89-ата минута " - показа той.
.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР