Мнозина погрешно вярват, че ръждата върху металните инструменти е неотстранима

...
Мнозина погрешно вярват, че ръждата върху металните инструменти е неотстранима
Коментари Харесай

Хитрости за премахване на ръждата от старите инструменти

Мнозина неправилно имат вяра, че ръждата върху металните принадлежности е неотстранима спънка за по-нататъшната им работа. Всъщност има няколко метода, по които можете да се отървете даже от сериозна разяждане.

1.       Смес от оцет и лимонен сок

Традиционното средство за премахване на наслойка е 50/50 разтвор от оцет и лимонен сок. Не забравяйте да носите ръкавици и защитни очила, когато употребявате този способ.

Сместа се нанася върху повредените места с гъба или мек тампон.

Инструментът се оставя за няколко часа, тъй че да има време да се отстрани ръждата. Важно е да се подсигурява, че разтворът не изсъхва и за това от време на време нанасяйте продукта върху авансово третираните зони.
С тези 6 метода ще се отървете от ръждата
Ръждата може да се появи върху кухненско обзавеждане, тигани, повърхности на мебели за баня и даже върху платове. Металните фитинги пон...
Прочети повече
След два часа измийте останалата примес под вода и изсушете инструмента.

2.       Картофи

За да премахнете дребна наслойка, колкото и необичайно да наподобява, елементарните млади картофи ще ви оказват помощ. За да извършите това, нарежете картофите на половина и поръсете едната от половините със сол. Това е належащо, с цел да притегли влагата към среза и да даде на повърхността абразивни свойства. Натъркайте разваленото място с картофа и го оставете по този начин за 15-20 минути. В края на посоченото време инструментът се избърсва и изсушава.

3.       Газирани питиета

Един ръждясал инструмент може да се накисва в напитка за няколко часа или даже за една нощ, споделят осведомени. Този способ, сходно на предходния, може да е подобаващ единствено за премахване на дребни развалени сектори, само че не е подобаващ за дълбока наслойка.
Топ трик за унищожаване на ръждата от мивката
Петната от наслойка по дъното на мивката са упорити и постоянно се оказват непобедими. Но доста домакини не допускат, че спасението от тях...
Прочети повече
4.       Сода за самун

Към елементарната сода за самун прибавете малко количество вода, належащо за приемане на гъста " каша ". След това продуктът се нанася върху повредените места. В взаимозависимост от дълбочината на навлизане на наслойка, изчакайте сред 30 минути и 1,5 часа. Ако след процедурата ръждата не бъде отстранена, третирането може да се повтори.

5.       Механично възобновяване

Ако инструментът има прекомерно мощни повреди от разяждане, тогава националните средства не могат да бъдат от изгода. След това би трябвало да прибягвате до профилирани способи. Най-популярното от тях е почистването с твърда железна четка. Тя е в положение да отстрани даже сериозна наслойка.

За да не се постанова да губите време в сходно отнасяне, съхранявайте инструментите си добре смазани и надалеч от влага.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР