Мнозина от вас може би си спомнят с носталгия края

...
Мнозина от вас може би си спомнят с носталгия края
Коментари Харесай

ConXole връща културата на гейминг клубовете с една сбъдната мечта



Мнозина от вас може би си спомнят с носталгия края на 90-те, когато гейм клубовете се множаха сходно на жители на зайчарник и всеки блок разполагаше с мазе/вход/общо помещение, цялостно с компютри и въодушевени геймъри. Неусетно тези времена отминаха и към този момент всеки разполага с PC или подпора, и клубовете се изпариха като майски дъжд. По сходство на " Империята отвръща на удара " обаче, през днешния ден ще ви представим една доста приятна история, която може би бележи възраждането на културата на гейминг клубовете в България.

Всичко стартира с фантазията, която доста от нас са имали - да наемат гаражче или друго малко помещение и да сложат подпора и тв приемник, с цел да цъкат с другари. Както обаче написа Антоан Екзюпери, " всяка цел без проект си остава фантазия ". Тук идва и разликата - дипломиращият се идеалист Пенчо взема решение вместо бизнес проект, обвързван с ръководство на превоза, да напише проект за гейминг зала. На хартия нещата стартират да наподобяват все по-добре и скоро Калоян се причислява към брат си в самодейността, дружно със Станислав - още един запалянко. Така доста бързо се ражда клубът ConXole .

Посетихме клубчето дружно с виновния редактор Александър Главчев и въпреки да имахме леки проблеми с навигацията, най-после ни посрещна приятна атмосфера и отзивчив личен състав. Клубът се намира в нова постройка до Немската гимназия (ул. Позитано 9A) и заема два етажа от вътрешно офис помещение. На горното равнище има гиздав бар с питиета, а момчетата таман инсталираха новата джага, която бяха поръчали. Две конзоли Playstation 4 Pro гордо стоят пред инсталирани на стените плоски TV панели, а Пенчо бърза да ми обърне внимание, че в клуба има 6 сходни конзоли , 5 от които са White Edition - извънредно редки бели разновидности.

Вита стълба ни води до долното равнище, което е още по-просторно - необятни и комфортни дивани, 4 PS4 и два Xbox-a (One S) допълват картината. Машините на Microsoft са сложени пред зелена стена, добър образен подробност, който демонстрира извънредно внимание. Разговаряхме с Пенчо известно време и успяхме да се заразим от ентусиазма, с който той говореше за тяхното начинание. Скоро брат му Калоян се причисли към нас и двамата демонстрираха уменията си нa Mortal Kombat XL (бел. ред. не желаех да им скапвам кефа, само че можех да ги натупам и двамата).

Клубчето работи всеки ден от 10:00 до 22:00 часа - умерено можете да съберете приятелите си и да се разцепите на Fifa18 , която е и най-играното заглавие в залата. Пенчо споделя, че WRC също се цъка доста, основно поради опцията split screen - а за наше учудване се оказва, че в залата идват много девойки, които обичат да се ступват на Mortal и UFC 2 . Броят на заглавията ще продължава да нараства, а цените са напълно допустими - даже ниски. 3 лева на час на джойстик е постоянната цена, а пакетни оферти и постоянни промоции вършат игрите в клуба налични даже за възпитаници с стеснен бюджет за " закуски ". Ако желаете да поритате на Fifa18 - цената за четирима е 10 лева на час .

Искрено пожелаваме триумф на момчетата и се надяваме сбъднатата им фантазия да има дълъг и сполучлив живот.

Мариян Славов
Снимки: Александър Главчев
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР