Мнозина от потребителите забелязват и промяна във вкуса им –

...
Мнозина от потребителите забелязват и промяна във вкуса им –
Коментари Харесай

Цитрусовите плодове крият неподозирани опасности за здравето

Мнозина от потребителите виждат и смяна във усета им – към този момент имат характерен стипчив мирис, който по принцип не е толкова характерен за плода. За да ги измиете, е нужно да употребявате топла вода и сапун или препарат за чинии. Освен това не е добра концепция да употребявате корите им за добавка в сладкиши или пък за избелване на зъбите.

 

Първото нещо, по което можете да познаете отровните плодове, е цветът им – в случай че са с прекомерно кондензиран оранжев колорит, по-добре не ги купувайте. Ако пък си вземете от тях, накиснете ги най-малко за половин час в топла вода, поучават експертите. За никого не е загадка, че плодовете се третират във фабриките с парафин и оцветители, а в същото време търговците не съблюдават правилото за изписване на всички субстанции на етикета, както и че кората не е годна за консумация, прецизират от Агенцията по храните.

 

Предвид, че на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево съвсем ежечасно се разтоварва стока, която се изследва в акредитирана лаборатория на пункта и се управлява съществуването на повече от 170 типа пестициди, в случай че равнищата на някои от тях се окажат повишени, пратката се унищожава. Очевидно обаче веригата някъде се къса.

 

Тук е моментът да споменем, че цитрусите сами по себе си по никакъв начин не са безобидни. Не бива да прекалявате с потреблението им, защото в противоположен случай могат да станат напряко рискови. Така да вземем за пример грейпфрутът би трябвало да се употребява изключително деликатно, защото съдържа подлите субстанции, наречени фуранокумарини, които могат да отмият от организма ви ензимите, участващи в разграждането на редица медикаменти. При това водят до увеличение резултата на медикамента от 2 до 10 пъти. Поради тази причина съветът на медиците е да не пиете медикаментите си със сок от грейпфрут, тъй като по този метод нараства рискът от предозиране на медикаментите. Освен това този плод може да докара до внезапно събаряне на кръвното ви, което пък го прави отличен за хора с хипертония.

 

Макар да не са нападателни, портокалът и лимонът пък могат да провокират алергични реакции. Според някои учени преяждането с цитруси е причина за подагра.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР