Мнозина от най-богатите хора в света не са имали никак

...
Мнозина от най-богатите хора в света не са имали никак
Коментари Харесай

Невероятната съдба на най-богатата жена в света, която сама спечели парите си

Мнозина от най-богатите хора в света не са имали по никакъв начин елементарен път към триумфа. Те са водили сложен, а от време на време и извънредно безпаричен живот, понасяйки тежки удари от ориста, само че успявайки да се преборят и да реализират благополучие.

Това важи изключително за хора, които сами са натрупали положението си. Такава е и 48-годишната Джоу Кънфей, създател и началник на софтуерната компания Lens Technology. Със своите 7.4 милиарда $ тя е най-богатата жена в света, която сама е спечелила парите си, съгласно списание Forbes.

Родена в село в провинция Хунан в Източен Китай, Джоу има мъчно детство. Когато е едвам 5-годишна, тя губи майка си, а татко й ослепява и губи един от пръстите си при трудова акцидент.

Принудена от събитията, Джоу се научава да оцелява сама. " Трябваше непрекъснато да мисля за това къде е идващото ми хранене и по какъв начин ще го получа ", спомня си тя.

За да получи образование, Джоу напуща учебно заведение на 16-годишна възраст и се мести в град Шънджън в Южен Китай, с цел да работи във фабрика за часовници през 1986 година По-късно е нараснала в мениджърска роля. Тя обаче има по-големи фантазии.

През 1993 година с 20 000 хонконгски $ спестявания (около 2550 щатски долара), Джоу и 8 от членовете на фамилията й основават работилница за ситопечат в 3-стайния им апартамент в Шънджън, който им служи както като работно, по този начин и като витално пространство. Точно в този апартамент тя започва първата си компания.

10 години по-късно Джоу е построила лична фабрика за лещи за очи и има 1000 служащи. Съдбата й същински се трансформира през 2003 година, когато получава позвъняване от Motorola с предложение да стане снабдител на американската компания.

Тя приема поканата, която й оказва помощ за разрастването на бизнеса й в интернационален мащаб. Вече изпълнителен шеф на Lens Technology, Джоу е построила империя за произвеждане на артикули от стъкло за софтуерни колоси като Tesla, Apple, Samsung и Huawei.

Настоящата милиардерка приписва триумфа си на основно на едно качество - постоянството. " Най-голямото ми предизвикателство беше, когато победих съперниците и завоювах контракта с Motorola през 2003 година ", спомня си тя.

Джоу преди малко е почнала сериозен бизнес, а финансите на компанията й не са изключително гъвкави, само че желае да подсигурява, че партньорството ще се осъществя. Тя продава къщата си и други свои полезности, с цел да отговори на условията на Motorola. Въпреки това към момента й липсва нужното финансиране и стартира да се отчайва.

Именно това е най-тъмният миг от нейния предприемачески живот. " Стоях на перона на станцията Hung Hom в Хонконг и като че ли не бях на себе си. Почти скочих (от перона, б.р.), мислейки си, че когато изчезна, всички проблеми също ще изчезнат ", признава Джоу.

Но тъкмо тогава получава телефонно позвъняване от щерка й, което я връща назад в действителността. " Осъзнах, че поради фамилията и чиновниците ми не мога да се откажа. Трябваше да продължа ", споделя тя. С помощта на Motorola Джоу преодолява финансовите проблеми.

През 2004 година компанията й Lens Technology продава повече от 100 милиона съставни елементи единствено за модела Motorola V3 - мобилният телефон с плосък екран с емблематичния привет " Hello Moto ". През 2007 година покривното стъкло на Джоу надвива над тези на други китайски производители, с цел да стане главен снабдител на Apple.

На 18 март 2015 година, 22 години след стартирането на домашната работилница в 3-стайния апартамент, компанията на Джоу Lens Technology става обществена. Днес сдружението е оценено на 11.4 милиарда $ и има над 82 000 чиновници в Китай./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР