Мнозина от нас са си мислели, че акнето е нещо,

...
Мнозина от нас са си мислели, че акнето е нещо,
Коментари Харесай

Пъпки, акне, запушвания: Правим тези грешки всеки ден, а те рушат кожата ни!

Мнозина от нас са си мислели, че акнето е нещо, което се случва главно в тийнейджърските години и отшумява след края им. Е, при доста хора това в действителност е по този начин, а други сякаш са изтеглили късата съчка при ДНК лотарията и кожата им по този начин и не се изглажда. Тъкмо в противен случай - появяват се пъпки, зачервявания, черни точки и какво ли още не. 

Оказва се обаче, че зад всички тези кожни недостатъци може да има доста елементарна причина и тя надалеч да не са гените. Представяме ви някои неточности, които мнозина от нас вършат, а те саботират всичките ни старания към една по-хубава кожа.

Почистващи грима кърпички

Самите кърпички няма по какъв начин да причинят проблеми на кожата, само че след тях постоянно кожата остава не напълно почистена и това да докара до запушвания на порите и пъпки. Въпросните кърпички съдържат алкохол, аромати и други съставки, които изсушават кожата. Ако кожата ви е сензитивна, използването на тези кърпички може да аргументи инфектиране, зачервяване и други дискомфорти.

Виж още: Защо да НЕ изхвърляте водата от спагетите

Очилата

Ако постоянно имате пъпки към рамките на очилата, може би просто не почиствате очилата си. Трябва да ги чистите най-малко един път на ден. Уверете се също, че рамките ви не са прекомерно стегнати. 

Виж още: Близко украшение, цялостно с секрети: Очарователната Хърватия ви чака с тези неподозирани хубости

Миете лицето си прекомерно постоянно

Почистването на кожата е значима стъпка, с която се борим с пъпките и акнето, само че прекомерно честото и нападателно миене може да постигнете таман противоположното. По този метод може да нарушите салдото на кожата си и да я пресушите. Кожата ви пък ще се опита да навакса неналичията и постоянно резултатът е точно пъпки.

Виж още: ТЕСТ: Провери общата си просвета с тези 5 въпроса!

Миете лицето си под душа

Когато се къпем, доста от нас мият и лицето си с някакъв гел да вземем за пример. Но топлата вода поврежда кожата. Тя се дехидратира по-лесно, кожата остава суха и раздразнена.

Виж още: Аз съм капризна и обичам всичко розово – или другояче казано, запознайте се с новата Инстаграм звезда

Не се къпете след подготовка

Трябва да го вършиме директно след тренировката. В противоположен случай бактериите по кожата ви могат да запушат порите и да доведат до пъпки.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР