Мнозина мислят, че най-древната професия е проституцията, но Манвир Сингх

...
Мнозина мислят, че най-древната професия е проституцията, но Манвир Сингх
Коментари Харесай

Най-древната професия не е това, което си мислите

Мнозина мислят, че най-древната специалност е проституцията, само че Манвир Сингх от Харвардския университет опровергава това. В публикация, оповестена в списание Behavioral and Brain Sciences и препечатана от Phys.org, ученият твърди, че най-древната специалност е тази на шамана, на индивида, предоставящ вълшебен услуги.

Сингх показва, че шаманите са единствените представители на античните общества, които са се отличавали от другите по своя статус. Не всеки е можел да бъде шаман, показва ученият и дава образец, че някой може да е занаятчия в направата да вземем за пример на канута или лъкове, само че това не е неразрешено за останалите.

А шаманът е професионален вълшебник, който е получил благослов свише и е минал курс на образование и това е недостъпно за останалите. Той твърди останалите членове на общността, че единствен може да управлява неподвластни сили, да поддържа връзка с духове и да лекува заболявания.

Превръщането на елементарния човек в шаман може да даде пояснение коя е първата специалност на света, написа още Манвир Сингх.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР